Del løk i to, ta av skallet og skjær den i biter. Bruk klogrepet, som vist på bildet, slik at du ikke skjærer deg. Legg løken over på en tallerken eller i en skål.
UTSTYR
  • Kokkekniv
    Kokkekniv
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Skål
    Skål

Steg

1

Del løk i to, ta av skallet og skjær den i biter. Bruk klogrepet, som vist på bildet, slik at du ikke skjærer deg. Legg løken over på en tallerken eller i en skål.

Du trenger
løk:
1 stk.
Skyll eplet. Kutt rundt stilken, ved først å dele eplet på hver side av stilken. Skjærer eplet i skiver, deretter grove biter.

Steg

2

Skyll eplet. Kutt rundt stilken, ved først å dele eplet på hver side av stilken. Skjærer eplet i skiver, deretter grove biter.

Du trenger
grønt eple:
1 stk.

Du kan enkelt dele opp eplet med en epledeler. Det båtene i mindre biter.

Sett en kjele på kokeplaten og skru på middels varme. Ha i margarin.
UTSTYR
  • Kjele
    Kjele
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

3

Sett en kjele på kokeplaten og skru på middels varme. Ha i margarin.

Du trenger
margarin:
2 ss
Ha løk og eple i kjelen og fres i margarin. Strø på karri og fres videre i ett minutt. Dryss over hvetemel og rør det inn.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke
  • tresleiv
    Sleiv
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

4

Ha løk og eple i kjelen og fres i margarin. Strø på karri og fres videre i ett minutt. Dryss over hvetemel og rør det inn.

Du trenger
karri:
1 ss ,
hvetemel:
4 ss
Mål opp vann og ha det i kjelen.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

5

Mål opp vann og ha det i kjelen.

Du trenger
vann:
1 l
Ha i buljongterninger.

Steg

6

Ha i buljongterninger.

Du trenger
hønsebuljongterning:
2 terninger
Sett kokeplaten på full varme.

Steg

7

Sett kokeplaten på full varme.

Når det koker (bobler), skru ned varmen til lav varme. Ha i fløte og la suppa koke ca. 10 minutter.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

8

Når det koker (bobler), skru ned varmen til lav varme. Ha i fløte og la suppa koke ca. 10 minutter.

Du trenger
matfløte:
2 dl
Finn frem ferdigstekt kylling og riv den fra hverandre i passe store biter.

Steg

9

Finn frem ferdigstekt kylling og riv den fra hverandre i passe store biter. 

Du trenger
ferdigstekt kyllingkjøtt:
200 g
Hold i gryten med den ene hånden, og stavmikseren litt på skrå med den andre. Kjør suppen til den er jevn.
UTSTYR
  • Stavmikser
    Stavmikser

Steg

10

Hold i gryten med den ene hånden, og stavmikseren litt på skrå med den andre. Kjør suppen til den er jevn.

Ta en liten pause, og fortsett når skummet har lagt seg litt.

Ha revet kylling i suppa.

Steg

11

Ha revet kylling i suppa.

Mål opp frosne erter og ha dem i suppa. La suppa småkoke i 2-3 minutter, til alt er gjennomvarmt. Rør av og til.
UTSTYR
  • Målebeger
    Målebeger

Steg

12

Mål opp frosne erter og ha dem i suppa. La suppa småkoke i 2-3 minutter, til alt er gjennomvarmt. Rør av og til.

Du trenger
frosne erter:
1,5 dl
Smak til med litt salt og pepper. Her velger du mengden selv, etter hva du liker. Server suppen i dype skåler.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje

Steg

13

Smak til med litt salt og pepper. Her velger du mengden selv, etter hva du liker. Server suppen i dype skåler.

Du trenger
salt:
smak til med litt ,
pepper:
smak til med litt