Denne kan du grille!
Foliepakker kan fylles med det du liker - og det er det som gjør dem så gode! Her har vi pakket inn kylling og grønnsaker. Skal du ut på tur i skogen, kan pakkene også tas med i sekken og grilles på bål.
Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.
Skyll og rens paprika.
Du trenger
Skjær paprika i biter og legg dem i en skål.
Skjær purre i tynne skiver.
Ha purreskivene i et dørslag og skyll dem godt til sanden er borte. Ha purren i en skål.
Skrell gulrot og skjær av endene.
Skjær gulrot i biter og legg dem i en skål.
Vask fjølen og kniven. Tørk dem godt med et kjøkkenhåndkle.
Tørk kyllingfiletene med tørkepapir. Skjær filetene i tynne skiver og legg dem i en dyp tallerken. Vask hendene dine når du er ferdig med kyllingen.
Legg grønnsakene på ark av aluminiumsfolie og lag små pakker. Skal du lage fire pakker, trenger du fire ark aluminiumsfolie.
Fordel kyllingskivene over grønnsakene. Vask hendene dine når du er ferdig med å fordele kyllingen.
Ha 1 ss margarin i hver pakke.
Fordel paprikapulver, salt og pepper mellom pakkene.
Brett sammen foliepakkene og legg dem på et stekebrett.
Ta dem med ut på grillen og grill sammen med en voksen. Det blir knallgodt!
Sett stekebrettet inn i ovnen og la pakkene stå i ca. 30 minutter.
Husk å ta tiden!
Finn frem en rist og sett den på benken. Bruk grytekluter og ta stekebrettet ut av ovnen. Sett brettet på risten og la pakkene stå 2 minutter til avkjøling på benken før du serverer dem.
Har du husket å skru av ovnen?
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.