Kjøttboller + byggris = supergod middag!
Sett en stor kjele på kokeplaten. Bruk et desilitermål eller en mugge og fyll kjelen halvfull med vann. Skru platen på fullt.
Du trenger
Les på pakken og finn ut hvor lenge byggrisen skal koke.
Ha salt i vannet.
Legg posene med byggris i vannet og kok dem så lenge det står på pakken. Skru ned varmen til middels, slik at det ikke koker over.
Har du husket å ta tiden?
Ta posene ut av vannet når byggrisen er ferdig. Bruk en klype og legg dem på en tallerken.
Riv opp posene og hell byggrisen i en bolle.
Mål opp erter og hell dem i bollen. Ertene tiner rask sammen med den varme byggrisen.
Bland erter og byggris sammen.
Skyll tomater i kaldt vann. Skjær dem i båter.
Ha tomatbåtene i bollen sammen med byggris og erter. Bland godt.
Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Ha i margarin.
Åpne opp pakken med kjøttboller og ha dem i stekepannen når margarinen slutter å bruse.
Stek kjøttbollene i 5 minutter, eller til de er helt gjennomvarme. Snu dem underveis med en stekespade.
Legg kjøttbollene, byggrissalat og rømme på tallerkener.
Husk å slå av platen!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din
Upassende innhold fjernes.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.