Steg 1

Steg

1

Sett en stor kjele på kokeplaten. Bruk et desilitermål eller en mugge og fyll kjelen halvfull med vann. Skru platen på fullt.

Du trenger

vann:
til koking
Steg 2

Steg

2

Les på pakken og finn ut hvor lenge byggrisen skal koke. 

Steg 3

Steg

3

Ha salt i vannet.

Du trenger

salt:
1 ts
Steg 4

Steg

4

Legg posene med byggris i vannet og kok dem så lenge det står på pakken. Skru ned varmen til middels, slik at det ikke koker over.

Du trenger

byggris:
2 poser
Steg 5

Steg

5

Ta posene ut av vannet når byggrisen er ferdig. Bruk en klype og legg dem på en tallerken.

Steg 6

Steg

6

Riv opp posene og hell byggrisen i en bolle.

Steg 7

Steg

7

Mål opp erter og hell dem i bollen. Ertene tiner rask sammen med den varme byggrisen.

Du trenger

frosne erter:
2 dl
Steg 8

Steg

8

Bland erter og byggris sammen.

Steg 9

Steg

9

Skyll tomater i kaldt vann. Skjær dem i båter. 

Du trenger

tomat:
4 stk.
Steg 10

Steg

10

Ha tomatbåtene i bollen sammen med byggris og erter. Bland godt. 

Steg 11

Steg

11

Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Ha i margarin. 

Du trenger

margarin:
2 ss
Steg 12

Steg

12

Åpne opp pakken med kjøttboller og ha dem i stekepannen når margarinen slutter å bruse. 

Du trenger

kjøttboller av kylling:
600 g
Steg 13

Steg

13

Stek kjøttbollene i 5 minutter. Snu dem underveis med en stekespade. 

Steg 14

Steg

14

Legg kjøttbollene, byggrissalat og rømme på tallerkener. 

Du trenger

lettrømme:
4 ss