Denne kan du grille!

Kikertburger

Har du smakt falafel? Her har vi stekt falefeldeigen som burgere! Det blir kjempegodt sammen med en frisk og fargerik salat. Du kan ha de i burgerbrød eller noen gode rundstykker. Server gjerne burgerne med rømme, tzatsiki eller aïoli. 

vanskelig
6 meninger
maskin
skarp kniv
steke

Ingredienser

Velg hvor mange porsjoner du skal lage
  • hermetiske kikerter 2 boks  
  • løk 1 stk  
  • hvitløk 3 båt  
  • matolje 1 ss  
  • frisk koriander 0,5 potte  
  • malt spisskummen 2 ts  
  • kajennepepper 0,5 ts  
  • potetmel 2 ss  
  • egg 1 stk  
  • rød løk 1 stk  
  • cherrytomat 1 pakke  
  • frisk koriander 0,5 potte  
  • sitron 0,25 stk  
  • salt smak til med litt  
  • pepper smak til med litt  
  • griljermel 2 ss  
  • matolje til steking  
  • grove hamburgerbrød 4 stk  
  • lettrømme 4 ss  

Utstyr

  • Dørslag
  • Skjærefjøl
  • Kokkekniv
  • Bolle
  • Stekepanne
  • Stekespade
  • Spiseskje
  • Food processor
  • Teskje
  • Kopp
  • Stoppeklokke
  • Bolle
  • Tallerken
  • Tallerken

  • Husk å skru av platen!

  • Husk å skru av platen!

  • Eggeskall i koppen?

    Bruk en teskje, eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

  • Kokketips!

    Bruk gjerne en brødkniv, eller en annen kniv med tagger, for å skjære tomat.

  • Tips!

    Legg bakepapir på brettet/tallerkenen, så setter de ikke seg fast.

  • Grille?

    Ta med burgerne ut til grillen og grill med en voksen. Pensle burgerne med litt olje og grill de på sterk varme i ca. 2 minutter på hver side. Server med burgerbrød, salat og rømme.

  • Husk å skru av stekeplaten!

  • Husk å skru av stekeplaten!

  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

Skriv din mening

Andres meninger

Fortell andre hva du mener om oppskriften
Hva synes du om oppskriften?

Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din

Upassende innhold fjernes.