Hopp til hovedinnhold

Denne kan du grille!

Kikertburger

Har du smakt falafel? Her har vi stekt falefeldeigen som burgere! Det blir kjempegodt sammen med en frisk og fargerik salat. Du kan ha de i burgerbrød eller noen gode rundstykker. Server gjerne burgerne med rømme, tzatsiki eller aïoli. 

vanskelig
maskin
skarp kniv
steke

Ingredienser

Velg hvor mange porsjoner du skal lage
  • hermetiske kikerter 2 bokser  
  • løk 1 stk.  
  • hvitløk 3 båter  
  • matolje 1 ss  
  • frisk koriander 0,5 potte  
  • malt spisskummen 2 ts  
  • kajennepepper 0,5 ts  
  • potetmel 2 ss  
  • egg 1 stk.  
  • rødløk 1 stk.  
  • cherrytomat 1 pk  
  • frisk koriander 0,5 potte  
  • sitron 0,25 stk.  
  • salt smak til med litt  
  • pepper smak til med litt  
  • griljermel 2 ss  
  • matolje til steking  
  • grove hamburgerbrød 4 stk.  
  • lettrømme 4 ss  

Utstyr

  • Dørslag
  • Skjærefjøl
  • Kokkekniv
  • Bolle
  • Stekepanne
  • Stekespade
  • Spiseskje
  • Food processor
  • Teskje
  • Kopp
  • Stoppeklokke
  • Bolle
  • Tallerken
  • Tallerken

  • Husk å skru av platen!

  • Husk å skru av platen!

  • Eggeskall i koppen?

    Bruk en teskje, eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

  • Kokketips!

    Bruk gjerne en brødkniv, eller en annen kniv med tagger, for å skjære tomat.

  • Tips!

    Legg bakepapir på brettet/tallerkenen, så setter de ikke seg fast.

  • Grille?

    Ta med burgerne ut til grillen og grill med en voksen. Pensle burgerne med litt olje og grill de på sterk varme i ca. 2 minutter på hver side. Server med burgerbrød, salat og rømme.

  • Husk å skru av stekeplaten!

  • Husk å skru av stekeplaten!

  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

Andres meninger

Skriv din mening Vi sjekker kommentarer og svarer på spørsmål mellom kl 9-15
Loading...

  • ,

    • MatStart

Fortell andre hva du mener om oppskriften
Hva synes du om oppskriften?

Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din

Upassende innhold fjernes.