Text associated with the badge for accessibility reasons

Kikertburger

Har du smakt falafel? Her har vi stekt falefeldeigen som burgere! Det blir kjempegodt sammen med en frisk og fargerik salat. Du kan ha de i burgerbrød eller noen gode rundstykker. Server gjerne burgerne med rømme, tzatsiki eller aïoli. 

vanskelig
5 meninger
maskin
skarp kniv
steke

Ingredienser

Velg hvor mange porsjoner du skal lage
  • hermetiske kikerter 2 boks  
  • løk 1 stk  
  • hvitløk 3 båt  
  • matolje Steg 4: 1 ss   Steg 19: til steking  
  • frisk koriander Steg 7: 0,5 potte   Steg 14: 0,5 potte  
  • malt spisskummen 2 ts  
  • kajennepepper 0,5 ts  
  • potetmel 2 ss  
  • egg 1 stk  
  • rød løk 1 stk  
  • cherrytomat 1 pakke  
  • sitron 0,25 stk  
  • salt smak til med litt  
  • pepper smak til med litt  
  • griljermel 2 ss  
  • grove hamburgerbrød 4 stk  
  • lettrømme 4 ss  

Utstyr

  • Dørslag
  • Skjærefjøl
  • Kokkekniv
  • Bolle
  • Stekepanne
  • Stekespade
  • Spiseskje
  • Food processor
  • Teskje
  • Kopp
  • Stoppeklokke
  • Bolle
  • Tallerken
  • Tallerken

  • Husk å skru av platen!

  • Husk å skru av platen!

  • Eggeskall i koppen?

    Bruk en teskje, eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

  • Kokketips!

    Bruk gjerne en brødkniv, eller en annen kniv med tagger, for å skjære tomat.

  • Tips!

    Legg bakepapir på brettet/tallerkenen, så setter de ikke seg fast.

  • Grille?

    Ta med burgerne ut til grillen og grill med en voksen. Pensle burgerne med litt olje og grill de på sterk varme i ca. 2 minutter på hver side. Server med burgerbrød, salat og rømme.

  • Husk å skru av stekeplaten!

  • Husk å skru av stekeplaten!

  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

Skriv din mening

Andres meninger

Fortell andre hva du mener om oppskriften
Hva synes du om oppskriften?

Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din

Upassende innhold fjernes.