Hell kikertene over i et dørslag. Skyll godt med kaldt vann og rist litt slik at alt vannet renner av. De kan stå å renne av seg til du trenger dem senere i oppskriften.
UTSTYR
  • Dørslag
    Dørslag

Steg

1

Hell kikertene over i et dørslag. Skyll godt med kaldt vann og rist litt slik at alt vannet renner av. De kan stå å renne av seg til du trenger dem senere i oppskriften.

Du trenger
hermetiske kikerter:
2 bokser
Gjør klar løk. Del løk i to, ta av skallet og hakk den i små biter. Legg gjerne løken i en skål eller en bolle.
UTSTYR
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Kokkekniv
    Kokkekniv
  • Bolle
    Bolle

Steg

2

Gjør klar løk. Del løk i to, ta av skallet og hakk den i små biter. Legg gjerne løken i en skål eller en bolle.

Du trenger
løk:
1 stk.
Rens hvitløk ved å ta av det ytterste skallet. Hakk hvitløken i små biter, og legg bitene sammen med løken.

Steg

3

Rens hvitløk ved å ta av det ytterste skallet. Hakk hvitløken i små biter, og legg bitene sammen med løken.

Du trenger
hvitløk:
3 båter
Ha en stekepanne på platen og sett på middels varme. Ha i olje når pannen er varm. Ha i løk og hvitløk, og stek til løken er myk og blank (ca. 2-3 min). Rør underveis med stekespaden. Skru av platen og sett stekepannen litt til sides.
UTSTYR
  • Stekepanne
    Stekepanne
  • Stekespade
    Stekespade
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

4

Ha en stekepanne på platen og sett på middels varme. Ha i olje når pannen er varm. Ha i løk og hvitløk, og stek til løken er myk og blank (ca. 2-3 min). Rør underveis med stekespaden. Skru av platen og sett stekepannen litt til sides.

Du trenger
nøytral olje:
1 ss
Gjør klar en food processor. Hvis du ikke har bruk den før, er det lurt å spørre en voksen om litt innføring. Ha den stekte løken i bollen.
UTSTYR
  • Food processor
    Food processor

Steg

5

Gjør klar en food processor. Hvis du ikke har bruk den før, er det lurt å spørre en voksen om litt innføring. Ha den stekte løken i bollen. 

Ha kikertene i bollen sammen med løken. Hvis kikertene fortsatt er litt våte, kan du tørke dem med et tørkepapir først.

Steg

6

Ha kikertene i bollen sammen med løken. Hvis kikertene fortsatt er litt våte, kan du tørke dem med et tørkepapir først.

Hakk koriander litt grovt, og ha i bollen.

Steg

7

Hakk koriander litt grovt, og ha i bollen.

Du trenger
frisk koriander:
0,5 potte
Ha i spisskummen, kajennepepper og potetmel.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

8

Ha i spisskummen, kajennepepper og potetmel.

Du trenger
malt spisskummen:
2 ts ,
kajennepepper:
0,5 ts ,
potetmel:
2 ss
Fest lokket godt og sett i stikkontakten. Kjør raskt sammen, sånn røren blir most litt sammen, kikertene skal ikke være helt knust. Dette tar bare noen sekunder!

Steg

9

Fest lokket godt og sett i stikkontakten. Kjør raskt sammen, sånn røren blir most litt sammen, kikertene skal ikke være helt knust. Dette tar bare noen sekunder!

Knekk egg, og ha det over i blandingen. Hvis du knekker det i en kopp eller bolle først, er det enklere å fjerne eventuell skall før du har det i blandingen.
UTSTYR
  • Kopp
    Kopp

Steg

10

Knekk egg, og ha det over i blandingen. Hvis du knekker det i en kopp eller bolle først, er det enklere å fjerne eventuell skall før du har det i blandingen.

Du trenger
egg:
1 stk.

Bruk en teskje, eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

Kjør sammen blandingen på nytt, slik at egget blir godt blandet inn i deigen og du får en fin mos. Smak gjerne til med mer krydder, hvis du vil det. Trekk ut kontakten fra maskinen, og sett mosen kaldt i ca. 25 min (da stivner deg litt og blir lettere å forme).
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

11

Kjør sammen blandingen på nytt, slik at egget blir godt blandet inn i deigen og du får en fin mos. Smak gjerne til med mer krydder, hvis du vil det. Trekk ut kontakten fra maskinen, og sett mosen kaldt i ca. 25 min (da stivner deg litt og blir lettere å forme).

Imens kan du rydde litt på kjøkkenet, og gjøre klar salaten. Del løk i to og skrell den. Skjær løken i skiver og legg over på i en bolle eller i en skål.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

12

Imens kan du rydde litt på kjøkkenet, og gjøre klar salaten. Del løk i to og skrell den. Skjær løken i skiver og legg over på i en bolle eller i en skål.

Du trenger
rødløk:
1 stk.
Vask tomat og skjær i båter (hver tomat kan godt skjæres i 4 båter). Legg sammen med løken.

Steg

13

Vask tomat og skjær i båter (hver tomat kan godt skjæres i 4 båter). Legg sammen med løken.

Du trenger
cherrytomat:
1 pk

Bruk gjerne en brødkniv, eller en annen kniv med tagger, for å skjære tomat.

Hakk koriander og ha sammen med tomat og løk.

Steg

14

Hakk koriander og ha sammen med tomat og løk.

Du trenger
frisk koriander:
0,5 potte
Skjær av den mengden sitron du trenger og press saften over salaten. For at du ikke skal få sitronstein i salaten er det lurt å presse den over en liten sil, eller over håndflaten din.

Steg

15

Skjær av den mengden sitron du trenger og press saften over salaten. For at du ikke skal få sitronstein i salaten er det lurt å presse den over en liten sil, eller over håndflaten din.

Du trenger
sitron:
0,25 stk.
Bland sammen salaten og smak til med salt og pepper. Sett salaten kaldt, frem til du skal servere den.

Steg

16

Bland sammen salaten og smak til med salt og pepper. Sett salaten kaldt, frem til du skal servere den.

Du trenger
salt:
smak til med litt ,
pepper:
smak til med litt
Finn frem en tallerken og dryss over litt griljermel. Finn frem kikertmosen.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje
  • Tallerken
    Tallerken

Steg

17

Finn frem en tallerken og dryss over litt griljermel. Finn frem kikertmosen.

Du trenger
griljermel:
2 ss
Del kikertmosen i 4 deler, hvis du lager 4 porsjoner. Rull hver porsjon til en ball og press hver ball litt flat mellom hendene dine. Press begge sider lett ned i griljermelet. Legg dem så over på et brett eller på en tallerken. Forsett til du har brukt opp mosen.
UTSTYR
  • Tallerken
    Tallerken

Steg

18

Del kikertmosen i 4 deler, hvis du lager 4 porsjoner. Rull hver porsjon til en ball og press hver ball litt flat mellom hendene dine. Press begge sider lett ned i griljermelet. Legg dem så over på et brett eller på en tallerken. Forsett til du har brukt opp mosen.

Legg bakepapir på brettet/tallerkenen, så setter de ikke seg fast.

Sett frem en tallerken som du kan ha de stekte burgerne på. Ha en stekepanne på stekeplaten og sett på middels varme. Ha i 1 ss olje når pannen er varm.
UTSTYR
  • Tallerken
    Tallerken
  • Stekepanne
    Stekepanne
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

19

Sett frem en tallerken som du kan ha de stekte burgerne på. Ha en stekepanne på stekeplaten og sett på middels varme. Ha i 1 ss olje når pannen er varm.

Du trenger
nøytral olje:
til steking

Ta med burgerne ut til grillen og grill med en voksen. Pensle burgerne med litt olje og grill de på sterk varme i ca. 2 minutter på hver side. Server med burgerbrød, salat og rømme.

Ha burgerne i pannen og stek til de er gylne, ca. 3 minutter på hver side (bruk stekespaden til å titte under). Hvis du lager mange, så kan du steke i flere omganger, slik at det ikke blir for fult i pannen.
UTSTYR
  • Stekespade
    Stekespade

Steg

20

Ha burgerne i pannen og stek til de er gylne, ca. 3 minutter på hver side (bruk stekespaden til å titte under). Hvis du lager mange, så kan du steke i flere omganger, slik at det ikke blir for fult i pannen.

Legg de over på et serveringsfat eller en tallerken, når de er ferdige. Fortsett å steke, til du har stekt alle sammen. Ha i litt mer olje, hvis det blir tørt i pannen.

Steg

21

Legg de over på et serveringsfat eller en tallerken, når de er ferdige. Fortsett å steke, til du har stekt alle sammen. Ha i litt mer olje, hvis det blir tørt i pannen.

TIPS: Du kan også varme burgerbrødene litt i pannen, etter at du er ferdig med å steke kikertburgerne. Da kan du la de ligge, til de har fått litt farge og kjennes lune.

Steg

22

TIPS: Du kan også varme burgerbrødene litt i pannen, etter at du er ferdig med å steke kikertburgerne. Da kan du la de ligge, til de har fått litt farge og kjennes lune. 

Du trenger
grove hamburgerbrød:
4 stk.
Når burgerne er klare, er det klart for å sette sammen hamburgerne! Fyll burgerbrødene med kikertburger og salat. Ha på rømme. Fordel gjerne resten av salaten på tallerkenene, hvis du får noe til overs.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

23

Når burgerne er klare, er det klart for å sette sammen hamburgerne! Fyll burgerbrødene med kikertburger og salat. Ha på rømme.  Fordel gjerne resten av salaten på tallerkenene, hvis du får noe til overs.

Du trenger
lettrømme:
4 ss