En lettvint og god hverdagsrett du kan lage til hele familien! Vi har brukt smøreost med baconsmak, men bruk gjerne en annen smak du liker. Skal du lage middag til flere, bruk en stor ildfast form.
Sett en rist midt i ovnen.
Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.
Skyll vårløk. Skjær den i ringer og ha det over i en ildfast form.
Du trenger
Skyll kniven i varmt vann og tørk fjølen med en klut. Skjær karbonader i små biter.
Legg karbonadebitene over i den ildfaste formen.
Åpne maisboksen.
Ha maisen i den ildfaste formen.
Sett en stor kjele på platen. Bruk et desilitermål og fyll kjelen halvfull med vann. Skru platen på fullt.
Les på pakken og sjekk hvor lenge pastaen skal koke.
Bruk en vekt og vei opp pastaen i en bolle. Har du en vekt med bolle, bruk denne. Ha salt i vannet når det koker.
Sett en plastbolle på vekten og nullstill, slik at det står 0 g på vekten. Det finnes mange forskjellige vekter. Hvis du ikke kjenner vekten dere har hjemme, spør en voksen.
Ha pasta i det kokende vannet og rør rundt med en sleiv. Skru ned varmen til middels, slik at det ikke koker over.
Husk å ta tiden!
Finn frem et dørslag og sett det på en tallerken i vasken.
Når pastaen er ferdigkokt, hell den i dørslaget slik at vannet renner av.
Vi setter en tallerken under dørslaget, for at maten ikke skal komme i kontakt med bakteriene i vasken.
Husk å skru av platen!
Løft opp dørslaget og rist litt, slik at alt vannet siles av.
Ha pastaen i den ildfaste formen.
Bruk 2 spiseskjeer og bland sammen.
Klem ut smøreosten over formen.
Sett formen i ovnen og stek i 10 minutter.
Finn frem et gryteunderlag. Bruk grytekluter til å ta ut formen, og sett den på gryteunderlaget. La formen stå i 5 minutter før du spiser, slik at den ikke er alt for varm.
Husk å skru av stekeovnen!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din
Upassende innhold fjernes.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.