Hopp til hovedinnhold

Juleburger

Medisterdeig er skikkelig "julete" og veldig godt å bruke til å lage burger. Her viser vi deg hvordan du kan lage burgere fra bunnen av. Du kan også lage den med kjøttdeig eller karbonadedeig. Kålsalaten er kjempegod, og du kan godt ha den ved siden av burgeren på en tallerken.

vanskelighet vanskelig
ovn
skarp kniv
steke
nødvendige verktøy

Ingredienser

Velg hvor mange porsjoner du skal lage
porsjoner
  • hodekål 3 blader  
  • rødt eple 1 stk.  
  • crème fraîche orginal, 35 % 2 ss  
  • salt 0,5 ts  
  • pepper 0,25 ts  
  • fint rundstykke 4 stk.  
  • medisterdeig 400 g  
  • kvernet salt 8 drag  
  • kvernet pepper 8 drag  
  • margarin 1 ss  

Utstyr

  • Skjærefjøl
  • Bolle
  • Kokkekniv
  • Epledeler
  • Spiseskje
  • Teskje
  • Rist
  • Stoppeklokke
  • Grytekluter
  • Stekepanne
  • Stekespade
  • Brødkniv
  • Tallerkener

Liste over oppskrifter

  • Hva er et drag?

    Noen ganger krydrer vi med salt- eller pepperbørse. Da kan det være litt vanskelig å måle i ts. Vi bruker derfor drag. Et drag er den mengden du får når du vrir på kvernen en gang.

  • Husk å skru av ovnen!

  • Husk å skru av ovnen!

  • Husk å skru av stekeplaten!

  • Husk å skru av stekeplaten!

  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

Andres meninger

Loading...

  • ,

    • MatStart

Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!