Steg 1

Steg

1

Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 190 °C. Bruk over- og undervarme.

steg 2

Steg

2

Riv blader av kålen. Skyll dem under kaldt vann.

Du trenger

hodekål:
3 blader
steg 3

Steg

3

Legg bladene oppå hverandre og rull sammen til en lefse.

steg 4

Steg

4

Skjær kålbladene i tynne strimler på tvers. Skjær strimlene i mindre biter. Skjær litt av gangen og pass på fingrene dine. Ha kålen i en bolle.

steg 5

Steg

5

Skyll eple i kaldt vann.

Du trenger

rødt eple:
1 stk.
steg 6

Steg

6

Bruk en epledeler og del eplet i båter, og kast kjernehuset. 

steg 7

Steg

7

Del eplebåtene i små biter.

steg 8

Steg

8

Ha eplebitene i bollen med kål.

steg 9

Steg

9

Ha crème fraîche i bollen med eple og kål.

Du trenger

crème fraîche orginal, 35 %:
2 ss
steg 10

Steg

10

Krydre med salt og pepper.

Du trenger

salt:
0,5 ts ,
pepper:
0,25 ts
steg 11

Steg

11

Rør alt godt sammen med en skje og sett bolle i kjøleskapet, mens du fortsetter med oppskriften.

steg 12

Steg

12

Les på pakken hvor lang tid rundstykkene skal steke. 

steg 13

Steg

13

Legg rundstykker på en rist og sett dem i ovnen.

Du trenger

fint rundstykke:
4 stk.
steg 14

Steg

14

Mens rundstykkene steker kan du lage hamburgerne. Del medisterdeig i 4 deler, hvis du lager 4 porsjoner.

Du trenger

medisterdeig:
400 g
steg 15

Steg

15

Rull hver porsjon til en ball og press hver ball litt flat, slik at det ligner en hamburger.

steg 16

Steg

16

Krydre hamburgerne med salt og pepper. Nå er de klare for steking.

Du trenger

kvernet salt:
8 drag ,
kvernet pepper:
8 drag

Noen ganger krydrer vi med salt- eller pepperbørse. Da kan det være litt vanskelig å måle i ts. Vi bruker derfor drag. Et drag er den mengden du får når du vrir på kvernen en gang.

steg 17

Steg

17

Bruk grytekluter og ta risten med rundstykker ut av ovnen, når de er ferdige. Sett risten på et sted som tåler varme til avkjøling. 

steg 18

Steg

18

Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Ha i margarin eller smør.

Du trenger

margarin:
1 ss
steg 19

Steg

19

Når margarinen har sluttet å bruse, legg burgerne i stekepannen og stek i 3 minutter på den ene siden.

steg 20

Steg

20

Snu hamburgerne og stek i 3 minutter på den andre siden. Skru av varmen når du er ferdig og trekk stekepannen vekk fra den varme platen.

steg 21

Steg

21

Snu fjølen slik at den rene siden kommer opp. Du kan også ta en ny fjøl, hvis du har. Del rundstykkene i to.

steg 22

Steg

22

Legg brødene på en tallerken og ha eple- og kålsalat på bunnen.

steg 23

Steg

23

Legg hamburger oppå kålsalaten. 

steg 24

Steg

24

Legg brødet på toppen. Gjør det samme med resten av burgerne og fordel gjerne resten av kålsalaten på tallerkenene. Nå kan du rope at maten er klar!