Honning, appelsinjuice, rosiner og nøtter gir medisterkakene en herlig julesmak! Sammen med bulgur blir dette en digg middag mens du venter på julen.
Sett en rist midt i en tom ovn.
Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.
Legg medisterkaker i en ildfast form.
Du trenger
Legg noen klatter av margarin oppå medisterkakene. Bruk en ts til å dele opp margarinen i klatter.
Bruk en skje og la honningen renne over kakene, slik at det kommer litt på alle sammen.
Mål opp appelsinjuice og ha i formen. Sett formen litt til siden.
Skyll paprika og del den i to. Ta ut kjernen, slik som vist på bildet.
Skjær først i strimler og skjær strimlene i biter. Skyv det til sides på skjærefjølen, eller legg det på en liten tallerken.
Hakk hasselnøttene i litt mindre biter.
Mål opp erter og rosiner.
Sett formen inn i stekeovnen. La medisterkakene stå i ovnen i 25 minutter.
Husk å ta tiden!
Sett en kjele på platen. Mål opp vann og ha i kjelen.
Skru platen på fullt.
Ha i buljongterning.
Ha i margarin.
Ha paprikabiter, hakkede nøtter og erter i kjelen. La det koke opp.
Trekk kjelen av platen.
Husk å skru av platen!
Les på pakken og finn ut hvor lenge bulguren skal stå å trekke.
Mål opp bulgur og hell i kjelen.
Rør litt forsiktig rundt med en spiseskje.
Sett på et lokk og la gryten stå i ro i den tiden som det står på pakken.
Finn frem et gryteunderlag og sett det på bordet. Bruk grytekluter og løft formen ut av ovnen og over på gryteunderlaget. Nå kan du rope på gjestene dine!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.