Sett en rist midt i en tom ovn.
UTSTYR
  • Rist
    Rist

Steg

1

Sett en rist midt i en tom ovn. 

Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.

Steg

2

Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme. 

Legg medisterkaker i en ildfast form.
UTSTYR
  • Ildfast form
    Ildfast form

Steg

3

Legg medisterkaker i en ildfast form.

Du trenger
medisterkake:
8 stk.
Legg noen klatter av margarin oppå medisterkakene. Bruk en ts til å dele opp margarinen i klatter.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

4

Legg noen klatter av margarin oppå medisterkakene. Bruk en ts til å dele opp margarinen i klatter.

Du trenger
margarin:
1 ss
Bruk en skje og la honningen renne over kakene, slik at det kommer litt på alle sammen.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

5

Bruk en skje og la honningen renne over kakene, slik at det kommer litt på alle sammen. 

Du trenger
flytende honning:
4 ss
Mål opp appelsinjuice og ha i formen. Sett formen litt til siden.
UTSTYR
  • Målebeger
    Målebeger

Steg

6

Mål opp appelsinjuice og ha i formen. Sett formen litt til siden. 

Du trenger
appelsinjuice:
1 dl
Skyll paprika og del den i to. Ta ut kjernen, slik som vist på bildet.
UTSTYR
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

7

Skyll paprika og del den i to. Ta ut kjernen, slik som vist på bildet. 

Du trenger
rød paprika:
0,5 stk.
Skjær først i strimler og skjær strimlene i biter. Skyv det til sides på skjærefjølen, eller legg det på en liten tallerken.

Steg

8

Skjær først i strimler og skjær strimlene i biter. Skyv det til sides på skjærefjølen, eller legg det på en liten tallerken.

Hakk hasselnøttene i litt mindre biter.

Steg

9

Hakk hasselnøttene i litt mindre biter.

Du trenger
hasselnøtter:
ca. 30 stk.
Mål opp erter og rosiner.
UTSTYR
  • Målebeger
    Målebeger

Steg

10

Mål opp erter og rosiner. 

Du trenger
frosne erter:
1 dl ,
rosiner:
0,5 dl
Sett formen inn i stekeovnen. La medisterkakene stå i ovnen i 25 minutter.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

11

Sett formen inn i stekeovnen. La medisterkakene stå i ovnen i 25 minutter. 

Sett en kjele på platen. Mål opp vann og ha i kjelen.
UTSTYR
  • Målebeger
    Målebeger
  • Kjele med lokk
    Kjele med lokk

Steg

12

Sett en kjele på platen. Mål opp vann og ha i kjelen. 

Du trenger
vann:
4 dl
Skru platen på fullt.

Steg

13

Skru platen på fullt.

Ha i buljongterning.

Steg

14

Ha i buljongterning. 

Du trenger
hønsebuljongterning:
1 stk.
Ha i margarin.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje

Steg

15

Ha i margarin. 

Du trenger
margarin:
1 ts
Ha paprikabiter, hakkede nøtter og erter i kjelen. La det koke opp.

Steg

16

Ha paprikabiter, hakkede nøtter og erter i kjelen. La det koke opp.

Trekk kjelen av platen.

Steg

17

Trekk kjelen av platen. 

Les på pakken og finn ut hvor lenge bulguren skal stå å trekke.

Steg

18

Les på pakken og finn ut hvor lenge bulguren skal stå å trekke. 

Mål opp bulgur og hell i kjelen.
UTSTYR
  • Målebeger
    Målebeger

Steg

19

Mål opp bulgur og hell i kjelen.

Du trenger
bulgur:
2,5 dl
Rør litt forsiktig rundt med en spiseskje.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

20

Rør litt forsiktig rundt med en spiseskje. 

Sett på et lokk og la gryten stå i ro i den tiden som det står på pakken.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

21

Sett på et lokk og la gryten stå i ro i den tiden som det står på pakken.

Finn frem et gryteunderlag og sett det på bordet. Bruk grytekluter og løft formen ut av ovnen og over på gryteunderlaget. Nå kan du rope på gjestene dine!
UTSTYR
  • Gryteunderlag
    Gryteunderlag
  • Grytekluter
    Grytekluter

Steg

22

Finn frem et gryteunderlag og sett det på bordet. Bruk grytekluter og løft formen ut av ovnen og over på gryteunderlaget. Nå kan du rope på gjestene dine!