En spennende variant av taco servert på hjertesalat med ris og grønnsaker! I denne varianten skal kjøttdeigen stekes med chilibønner. Litt spicy og veldig godt. Du kan også leke deg med smaker, og tilsette litt ekstra chili eller tacokrydder i kjøttdeigen.
Les på pakken og finn ut hvor lenge risen skal koke.
Sett en kjele på en kokeplate. Bruk et desilitermål, eller en mugge og fyll kjelen halvfull med vann. Ha i salt, og skru platen på fullt.
Du trenger
Når vannet koker: Bruk en klype og legg posene med ris i vannet. Kok dem så lenge det står på pakken. Skru ned til middels varme, slik at det ikke koker over.
Husk å ta tiden!
Mens risen koker kan du gjøre klar resten av ingrediensene. Skyll paprika og del i to. Ta ut kjernen, som vist på bildet. Vi har brukt grønn paprika, men du kan også bruke andre farger.
Skjær paprika i strimler på langs og så i biter. Legg bitene i en skål eller bolle.
Del løk i to og skrell den, slik som på bildet. Kast skallet i søpla.
Skjær løken i små biter. Ha bitene i en skål eller i en bolle.
Åpne opp de hermetiske chilibønnene, slik at de er klare til etterpå.
Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Ha i margarin.
Ha kjøttdeig av svin i stekepannen, når margarinen slutter å bruse. Bruk stekespaden til å hakke opp kjøttdeigen i mindre biter og stek til alt har fått en fin, brun farge. Dette tar ca. 5 minutter.
Ha i chilibønnene og la det steke videre i ca. 2 minutter, til alt er blitt varmt. Skru så av platen og trekk stekepannen litt tid sides.
Nå er kanskje risen klar? Bruk klypen og ta posene med ris ut av vannet når de er ferdige. Legg dem over på en tallerken eller en skål, og la den avkjøle seg litt før du river opp posen og tar ut risen.
Vask salaten. Fjern de ytterste bladene hvis de er visne. Skjær av den nederste delen av salaten. Riv av bladene og legg på en tallerken eller en bolle.
Fordel ris og kjøttblandingen på salatbladene. Strø over løk og paprika. Du kan også sette alt frem på bordet og la alle forsyne seg:)
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.