steg 1

Steg

1

Les på pakken og finn ut hvor lenge risen skal koke.

steg 2

Steg

2

Sett en kjele på en kokeplate. Bruk et desilitermål, eller en mugge og fyll kjelen halvfull med vann. Ha i salt, og skru platen på fullt.

Du trenger

vann:
til koking ,
salt:
1 ts
steg 3

Steg

3

Når vannet koker: Bruk en klype og legg posene med ris i vannet. Kok dem så lenge det står på pakken. Skru ned til middels varme, slik at det ikke koker over.

Du trenger

boil-in-bag ris:
1 pose
steg 4

Steg

4

Mens risen koker kan du gjøre klar resten av ingrediensene. Skyll paprika og del i to. Ta ut kjernen, som vist på bildet. Vi har brukt grønn paprika, men du kan også bruke andre farger. 

Du trenger

grønn paprika:
1 stk.
steg 5

Steg

5

Skjær paprika i strimler på langs og så i biter. Legg bitene i en skål eller bolle.

steg 6

Steg

6

Del løk i to og skrell den, slik som på bildet. Kast skallet i søpla.

Du trenger

rødløk:
1 stk.
steg 7

Steg

7

Skjær løken i små biter. Ha bitene i en skål eller i en bolle.

steg 8

Steg

8

Åpne opp de hermetiske chilibønnene, slik at de er klare til etterpå.

Du trenger

chilibønner:
1 boks
steg 9

Steg

9

Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Ha i margarin.

Du trenger

margarin:
1 ss
steg 10

Steg

10

Ha kjøttdeig av svin i stekepannen, når margarinen slutter å bruse. Bruk stekespaden til å hakke opp kjøttdeigen i mindre biter og stek til alt har fått en fin, brun farge. Dette tar ca. 5 minutter.

Du trenger

kjøttdeig av svin:
400 g
steg 11

Steg

11

Ha i chilibønnene og la det steke videre i ca. 2 minutter, til alt er blitt varmt. Skru så av platen og trekk stekepannen litt tid sides. 

steg 12

Steg

12

Nå er kanskje risen klar? Bruk klypen og ta posene med ris ut av vannet når de er ferdige. Legg dem over på en tallerken eller en skål, og la den avkjøle seg litt før du river opp posen og tar ut risen.

steg 13

Steg

13

Vask salaten. Fjern de ytterste bladene hvis de er visne. Skjær av den nederste delen av salaten. Riv av bladene og legg på en tallerken eller en bolle.

Du trenger

hjertesalat:
2 stk.
steg 14

Steg

14

Fordel ris og kjøttblandingen på salatbladene. Strø over løk og paprika. Du kan også sette alt frem på bordet og la alle forsyne seg:)