Havrepannekaker
Denne oppskriften gir 8 deilige og saftige havrepannekaker, vi har beregnet 2 stykker til hver. Hva med å overraske familien med nystekte pannekaker til middag eller frokost?
Ingredienser
Denne oppskriften gir 4 porsjoner
-
hvetemel:
3
dl
-
lettkokte havregryn:
1
dl
-
salt:
0,5
ts
-
melk:
5
dl
-
egg:
4
stk.
-
margarin:
til steking
Utstyr
-
Målebeger
-
Plastbolle
-
Teskje
-
Desilitermål
-
Håndmikser
-
Kopp
-
Stoppeklokke
-
Tallerken
-
Stekepanne
-
Øse
-
Stekespade
-
Kjøkkenhåndkle
-
Mål opp mel og ha det i en stor bolle.
Du trenger
-
hvetemel:
-
3
dl
-
Mål opp havregryn og ha det i bollen.
Du trenger
-
lettkokte havregryn:
-
1
dl
-
-
-
Ha halvparten av melken i bollen.
-
Sett stikkontakten til håndmikseren i støpselet.
-
Bruk håndmikseren og bland til røren er klumpefri.
-
-
Knekk ett og ett egg i en kopp og ha det i røren.
Eggeskall i koppen?
Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.
-
Bland godt med håndmikseren til røren er jevn, og det ikke er noen melklumper. Sett røren i kjøleskapet i 15 minutter.
-
-
Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Ha i 1 ts margarin.
Du trenger
-
margarin:
-
til steking
-
Bruk en øse og hell litt pannekakerøre i stekepannen, når margarinen sluttet å bruse.
-
Når pannekakerøren begynner å stivne kan du sjekke om pannekaken har fått en fin gyllen brunfarge på undersiden. Bruk en stekespade.
-
Snu pannekaken og stek den på den andre siden.
-
Legg pannekaken over på en tallerken. Legg et rent kjøkkenhåndkle over, for å holde dem varme. Stek resten av pannekakene. Ha i 1 ts margarin for hver andre pannekake du steker.
-
-
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt mellom 1. juli og 9. august. God sommer!