Steg 1

Steg

1

Mål opp mel og ha det i en stor bolle. 

Du trenger

hvetemel:
3 dl
Steg 2

Steg

2

Mål opp havregryn og ha det i bollen. 

Du trenger

lettkokte havregryn:
1 dl
Steg 3

Steg

3

Ha i salt.

Du trenger

salt:
0,5 ts
Steg 4

Steg

4

Mål opp melk.

Du trenger

melk:
5 dl
Steg 5

Steg

5

Ha halvparten av melken i bollen.

Steg 6

Steg

6

Sett stikkontakten til håndmikseren i støpselet.

Steg 7

Steg

7

Bruk håndmikseren og bland til røren er klumpefri.

Steg 8

Steg

8

Ha i resten av melken.

Steg 9

Steg

9

Knekk ett og ett egg i en kopp og ha det i røren. 

Du trenger

egg:
4 stk.

Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

Steg 10

Steg

10

Bland godt med håndmikseren til røren er jevn, og det ikke er noen melklumper. Sett røren i kjøleskapet i 15 minutter. 

Steg 11

Steg

11

Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Ha i 1 ts margarin.  

Du trenger

margarin:
til steking
Steg 12

Steg

12

Bruk en øse og hell litt pannekakerøre i stekepannen, når margarinen sluttet å bruse. 

Steg 13

Steg

13

Når pannekakerøren begynner å stivne kan du sjekke om pannekaken har fått en fin gyllen brunfarge på undersiden. Bruk en stekespade.

Steg 14

Steg

14

Snu pannekaken og stek den på den andre siden.

Steg 15

Steg

15

Legg pannekaken over på en tallerken. Legg et rent kjøkkenhåndkle over, for å holde dem varme. Stek resten av pannekakene. Ha i 1 ts margarin for hver andre pannekake du steker.