Hopp til hovedinnhold

Grønnsakslasagne

Lasagne med masse gode grønnsaker!Først skal du lage en grønnsaksaus. Så skal du lage en ostesaus som lages på en lys bunnjevning. Det er den samme teknikken som brukes når du f.eks. skal lage hvit saus, der du smelter smør og har i hvetemel før du sper med melk. Tilslutt skal du montere og gjøre klar en god salat. Her er det altså masse å lære!

vanskelighet middels
skarp kniv
koke
ovn
steke
nødvendige verktøy

Ingredienser

Velg hvor mange porsjoner du skal lage
porsjoner
  • løk 1 stk.  
  • hvitløk 2 båter  
  • gulrot 3 stk.  
  • grønn squash 1 stk.  
  • rød paprika 1 stk.  
  • frisk sjampinjong 200 g  
  • smør 1 ss  
  • hermetiske tomater 1 boks  
  • tomatpuré 1 ss  
  • revet parmesan 5 ss  
  • hvetemel 3 ss  
  • smør 2 ss  
  • melk 6 dl  
  • salt 1 ts  
  • malt hvit pepper 0,5 ts  
  • malt muskat 0,5 ts  
  • frisk basilikum 0,5 potte  
  • sitron 2 båter  
  • lasagneplater 9 stk.  
  • revet ost 3 dl  
  • cherrytomat 0,5 boks  
  • hjertesalat 2 stk.  

Utstyr

  • Skjærefjøl
  • Kokkekniv
  • Bolle
  • Rotskreller
  • Rivjern
  • Tallerken
  • Vekt
  • Rist
  • Spiseskje
  • Rivjern
  • Skål
  • Kjele
  • Desilitermål
  • Visp
  • Ildfast form
  • Stoppeklokke
  • Grytekluter
  • Gryteunderlag

Liste over oppskrifter

  • Smakstips!

    Hvis du vil lage en litt mer spicy saus, så kan du også kutte opp litt chili.

  • Smakstips!

    Her kan du også smake til med salt og pepper.

    Husk å skru av begge platene!

  • Husk å skru av begge platene!

  • Husk å ta tiden!

  • Husk å ta tiden!

  • Husk å skru av ovnen!

  • Husk å skru av ovnen!

  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

Andres meninger

Skriv din mening Vi sjekker kommentarer og svarer på spørsmål mellom kl 9-15
Loading...

  • ,

    • MatStart

Fortell andre hva du mener om oppskriften
Hva synes du om oppskriften?

Upassende innhold fjernes.