Start med å kutte løk, som du skal ha i grønnsaksausen. Del løk i to, ta av skallet og skjær den i små biter. Legg løken til over i en bolle.
UTSTYR
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Kokkekniv
    Kokkekniv
  • Bolle
    Bolle

Steg

1

Start med å kutte løk, som du skal ha i grønnsaksausen. Del løk i to, ta av skallet og skjær den i små biter. Legg løken til over i en bolle.

Du trenger
løk:
1 stk.
Rens hvitløk ved å ta av det ytterste skallet. Skjær hvitløksbåtene i små biter, og ha i bollen sammen med løken.

Steg

2

Rens hvitløk ved å ta av det ytterste skallet. Skjær hvitløksbåtene i små biter, og ha i bollen sammen med løken.

Du trenger
hvitløk:
2 båter

Hvis du vil lage en litt mer spicy saus, så kan du også kutte opp litt chili.

Skyll gulrot i kaldt vann. Skrell av det ytterste skallet.
UTSTYR
  • Rotskreller
    Rotskreller

Steg

3

Skyll gulrot i kaldt vann. Skrell av det ytterste skallet.

Du trenger
gulrot:
3 stk.
Riv gulrot på en tallerken.
UTSTYR
  • Rivjern
    Rivjern
  • Tallerken
    Tallerken

Steg

4

Riv gulrot på en tallerken.

Vask squash. Del den gjerne opp i mindre biter (da blir det enklere å kutte den). Skjær bitene først på langs, og så i tynne staver. Del stavene i mindre biter. Legg bitene sammen med gulroten.

Steg

5

Vask squash. Del den gjerne opp i mindre biter (da blir det enklere å kutte den). Skjær bitene først på langs, og så i tynne staver. Del stavene i mindre biter. Legg bitene sammen med gulroten.

Du trenger
grønn squash:
1 stk.
Skyll paprika og del den i to. Ta ut kjernen, som vist på bildet.

Steg

6

Skyll paprika og del den i to. Ta ut kjernen, som vist på bildet. 

Du trenger
rød paprika:
1 stk.
Skjær paprika i strimler på langs og så i biter. Legg bitene sammen med gulrot og squash.

Steg

7

Skjær paprika i strimler på langs og så i biter. Legg bitene sammen med gulrot og squash.

Vei opp den mengden sopp du trenger. Hvis soppen er skitten, må du rense den. Del sopp i skiver.
UTSTYR
  • digitalvekt
    Vekt

Steg

8

Vei opp den mengden sopp du trenger. Hvis soppen er skitten, må du rense den. Del sopp i skiver.

Du trenger
frisk sjampinjong:
200 g
Sett en rist midt inn i en tom ovn. Sett stekeovnen på 190 °C. Bruk over- og undervarme.
UTSTYR
  • Rist
    Rist

Steg

9

Sett en rist midt inn i en tom ovn. Sett stekeovnen på 190 °C. Bruk over- og undervarme.

Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Ha i smør, margarin eller olje når pannen blir varm.

Steg

10

Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Ha i smør, margarin eller olje når pannen blir varm.

Du trenger
smør:
1 ss
Ha løken i pannen og stek til den er blank, dette tar ca. 2 min. Rør hele tiden med stekespaden.

Steg

11

Ha løken i pannen og stek til den er blank, dette tar ca. 2 min. Rør hele tiden med stekespaden.

Ha soppen i stekepannen og stek videre til soppen har blitt myk og blank.

Steg

12

Ha soppen i stekepannen og stek videre til soppen har blitt myk og blank.

Ha i resten av grønnsakene (gulrot, squash og paprika). Stek videre i 2-3 minutter, til resten av grønnsakene har blitt blanke.

Steg

13

Ha i resten av grønnsakene (gulrot, squash og paprika). Stek videre i 2-3 minutter, til resten av grønnsakene har blitt blanke.

Ha i hakket tomat og tomatpuré i pannen, og bland sammen. Sørg for at platen står på full varme, og la det stå til det koker (når det begynner å boble). Skru ned platen til lav varme når det har kokt opp. La det så småkoke til du er ferdig med ostesausen. Rør litt underveis.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

14

Ha i hakket tomat og tomatpuré i pannen, og bland sammen. Sørg for at platen står på full varme, og la det stå til det koker (når det begynner å boble). Skru ned platen til lav varme når det har kokt opp. La det så småkoke til du er ferdig med ostesausen. Rør litt underveis.

Du trenger
hermetiske tomater:
1 boks ,
tomatpuré:
1 ss
Nå skal du lage ostesaus. Du kan starte med å rive ost, hvis du ikke har ferdig revet. Du kan bruke parmesan, eller annen hvit ost. Legg osten i en liten skål eller bolle.
UTSTYR
  • rivjern
    Rivjern
  • Skål
    Skål

Steg

15

Nå skal du lage ostesaus. Du kan starte med å rive ost, hvis du ikke har ferdig revet. Du kan bruke parmesan, eller annen hvit ost. Legg osten i en liten skål eller bolle.

Du trenger
revet parmesan:
5 ss
Finn frem smør, hvetemel og melk, slik at du har det helt klart- for nå skal du sette i gang med sausen. Sett en kjele på en annen plate og skru på middels varme. Ha i smør og la det smelte.
UTSTYR
  • Kjele
    Kjele
  • Spiseskje
    Spiseskje
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

16

Finn frem smør, hvetemel og melk, slik at du har det helt klart- for nå skal du sette i gang med sausen. Sett en kjele på en annen plate og skru på middels varme. Ha i smør og la det smelte.

Du trenger
hvetemel:
3 ss ,
smør:
2 ss ,
melk:
6 dl
Når smøret har smeltet, kan du røre inn melet. Da kommer alt til å
UTSTYR
  • Visp
    Visp

Steg

17

Når smøret har smeltet, kan du røre inn melet. Da kommer alt til å "klumpe" seg sammen til en tykk grøt.

Spe med melk (ha i litt og litt), mens du rører godt. La sausen stå å småkoke i ca. 10 minutter, til den begynner å tykne (den skal være ganske tykk, slik som på bildet).

Steg

18

Spe med melk (ha i litt og litt), mens du rører godt. La sausen stå å småkoke i ca. 10 minutter, til den begynner å tykne (den skal være ganske tykk, slik som på bildet). 

Når sausen har tyknet kan du røre inn osten, som du har gjort klar.

Steg

19

Når sausen har tyknet kan du røre inn osten, som du har gjort klar.

Ha i krydder (salt, hvit pepper og muskatnøtt), og bland det inn.

Steg

20

Ha i krydder (salt, hvit pepper og muskatnøtt), og bland det inn.

Du trenger
salt:
1 ts ,
malt hvit pepper:
0,5 ts ,
malt muskat:
0,5 ts
Riv basilikum med hendene og dryss over grønnsaksausen. Skjær også opp sitron i båter og press saften ut i sausen (press den over hånden din, slik at det ikke kommer stener i sausen). Bland sammen, og skru av begge platene.

Steg

21

Riv basilikum med hendene og dryss over grønnsaksausen. Skjær også opp sitron i båter og press saften ut i sausen (press den over hånden din, slik at det ikke kommer stener i sausen). Bland sammen, og skru av begge platene.

Du trenger
frisk basilikum:
0,5 potte ,
sitron:
2 båter

Her kan du også smake til med salt og pepper.

Finn frem en ildfast form, lasagneplater og revet ost. Nå skal du legge ostesaus, lasagneplater og grønnsaksaus lagvis. Det er lurt å starte og avslutte med ostesaus. Osten skal på helt til sist.
UTSTYR
  • Ildfast form
    Ildfast form
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

22

Finn frem en ildfast form, lasagneplater og revet ost. Nå skal du legge ostesaus, lasagneplater og grønnsaksaus lagvis. Det er lurt å starte og avslutte med ostesaus. Osten skal på helt til sist.

Du trenger
lasagneplater:
9 stk. ,
revet ost:
3 dl
Start med å ha litt ostesaus i bunnen. Legg så over lasagneplater, og så grønnsaksaus. Fortsatt å legg lag på lag, til du har brukt opp alt. Avlutt med et lag ostesaus.

Steg

23

Start med å ha litt ostesaus i bunnen. Legg så over lasagneplater, og så grønnsaksaus. Fortsatt å legg lag på lag, til du har brukt opp alt. Avlutt med et lag ostesaus.

Dryss over revet ost helt til slutt.

Steg

24

Dryss over revet ost helt til slutt.

Sett formen på risten i stekeovnen. Stek i ca. 30 minutter.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

25

Sett formen på risten i stekeovnen. Stek i ca. 30 minutter.

Når lasagnen er i ovnen kan du gjøre klar salat: Vask tomater. Hvis salaten ikke er ferdigvasket må du gjøre det. Riv salat i mindre biter og ha i en bolle. Legg over litt cherrytomat, delt i to.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle

Steg

26

Når lasagnen er i ovnen kan du gjøre klar salat: Vask tomater. Hvis salaten ikke er ferdigvasket må du gjøre det. Riv salat i mindre biter og ha i en bolle. Legg over litt cherrytomat, delt i to.

Du trenger
cherrytomat:
0,5 boks ,
hjertesalat:
2 stk.
Tips: Usikker på om lasagnen er ferdig når klokken ringer? Kjenn etter med en trepinne eller spiss kniv om pastaen er myk. Hvis den er myk, så er den klar.

Steg

27

Tips: Usikker på om lasagnen er ferdig når klokken ringer? Kjenn etter med en trepinne eller spiss kniv om pastaen er myk. Hvis den er myk, så er den klar.

Finn frem et gryteunderlag eller noe du kan sette den ildfaste formen på. Bruk grytekluter og pass på slik at du ikke brenner deg når du tar formen ut av ovnen. La lasagnen hvile noen minutter før servering.
UTSTYR
  • Grytekluter
    Grytekluter
  • Gryteunderlag
    Gryteunderlag

Steg

28

Finn frem et gryteunderlag eller noe du kan sette den ildfaste formen på. Bruk grytekluter og pass på slik at du ikke brenner deg når du tar formen ut av ovnen. La lasagnen hvile noen minutter før servering.