Steg
1
Start med å kutte løk, som du skal ha i grønnsaksausen. Del løk i to, ta av skallet og skjær den i små biter. Legg løken til over i en bolle.
2
Rens hvitløk ved å ta av det ytterste skallet. Skjær hvitløksbåtene i små biter, og ha i bollen sammen med løken.
Hvis du vil lage en litt mer spicy saus, så kan du også kutte opp litt chili.
3
Skyll gulrot i kaldt vann. Skrell av det ytterste skallet.
4
Riv gulrot på en tallerken.
5
Vask squash. Del den gjerne opp i mindre biter (da blir det enklere å kutte den). Skjær bitene først på langs, og så i tynne staver. Del stavene i mindre biter. Legg bitene sammen med gulroten.
6
Skyll paprika og del den i to. Ta ut kjernen, som vist på bildet.
7
Skjær paprika i strimler på langs og så i biter. Legg bitene sammen med gulrot og squash.
8
Vei opp den mengden sopp du trenger. Hvis soppen er skitten, må du rense den. Del sopp i skiver.
9
Sett en rist midt inn i en tom ovn. Sett stekeovnen på 190 °C. Bruk over- og undervarme.
10
Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Ha i smør, margarin eller olje når pannen blir varm.
11
Ha løken i pannen og stek til den er blank, dette tar ca. 2 min. Rør hele tiden med stekespaden.
12
Ha soppen i stekepannen og stek videre til soppen har blitt myk og blank.
13
Ha i resten av grønnsakene (gulrot, squash og paprika). Stek videre i 2-3 minutter, til resten av grønnsakene har blitt blanke.
14
Ha i hakket tomat og tomatpuré i pannen, og bland sammen. Sørg for at platen står på full varme, og la det stå til det koker (når det begynner å boble). Skru ned platen til lav varme når det har kokt opp. La det så småkoke til du er ferdig med ostesausen. Rør litt underveis.
15
Nå skal du lage ostesaus. Du kan starte med å rive ost, hvis du ikke har ferdig revet. Du kan bruke parmesan, eller annen hvit ost. Legg osten i en liten skål eller bolle.
16
Finn frem smør, hvetemel og melk, slik at du har det helt klart- for nå skal du sette i gang med sausen. Sett en kjele på en annen plate og skru på middels varme. Ha i smør og la det smelte.
17
Når smøret har smeltet, kan du røre inn melet. Da kommer alt til å "klumpe" seg sammen til en tykk grøt.
18
Spe med melk (ha i litt og litt), mens du rører godt. La sausen stå å småkoke i ca. 10 minutter, til den begynner å tykne (den skal være ganske tykk, slik som på bildet).
19
Når sausen har tyknet kan du røre inn osten, som du har gjort klar.
20
Ha i krydder (salt, hvit pepper og muskatnøtt), og bland det inn.
21
Riv basilikum med hendene og dryss over grønnsaksausen. Skjær også opp sitron i båter og press saften ut i sausen (press den over hånden din, slik at det ikke kommer stener i sausen). Bland sammen, og skru av begge platene.
Husk å skru av begge platene!
Her kan du også smake til med salt og pepper.
22
Finn frem en ildfast form, lasagneplater og revet ost. Nå skal du legge ostesaus, lasagneplater og grønnsaksaus lagvis. Det er lurt å starte og avslutte med ostesaus. Osten skal på helt til sist.
23
Start med å ha litt ostesaus i bunnen. Legg så over lasagneplater, og så grønnsaksaus. Fortsatt å legg lag på lag, til du har brukt opp alt. Avlutt med et lag ostesaus.
24
Dryss over revet ost helt til slutt.
25
Sett formen på risten i stekeovnen. Stek i ca. 30 minutter.
Husk å ta tiden!
26
Når lasagnen er i ovnen kan du gjøre klar salat: Vask tomater. Hvis salaten ikke er ferdigvasket må du gjøre det. Riv salat i mindre biter og ha i en bolle. Legg over litt cherrytomat, delt i to.
27
Tips: Usikker på om lasagnen er ferdig når klokken ringer? Kjenn etter med en trepinne eller spiss kniv om pastaen er myk. Hvis den er myk, så er den klar.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
28
Finn frem et gryteunderlag eller noe du kan sette den ildfaste formen på. Bruk grytekluter og pass på slik at du ikke brenner deg når du tar formen ut av ovnen. La lasagnen hvile noen minutter før servering.
Husk å skru av ovnen!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.