Denne kan du grille!

Grillspyd med lam og gresk salat

Grillspyd er enkelt å lage, og raskt å grille. Denne retten har inspirasjon fra det greske kjøkkenet. Du bruker lammekoteletter for å lage grillspydene, og salaten er med fetaost, tomat, oliven og agurk. Friskt og godt! Salaten og grillspydene kan du forberede inne, så kan du etterpå få hjelp av en voksen til grillingen ute. Server med tzatziki. 

skarp kniv

Ingredienser

Velg hvor mange porsjoner du skal lage
  • grillspyd 4 stk.  
  • agurk 0,5 stk.  
  • cherrytomat 0,5 pakke  
  • rødløk 0,5 stk.  
  • sorte oliven 1 dl  
  • olivenolje 1 ss  
  • fetaost 100 g  
  • tørket oregano 1 ts  
  • lammekotelett 4 stk.  
  • olje 1 ts  
  • salt 0,25 ts  
  • pepper 3 drag  
  • tzatziki 4 ss  

Utstyr

  • Fjøl
  • Kokkekniv
  • Bolle
  • Spiseskje
  • Tallerken
  • Pensel
  • Klype

  • Hva er drag?

    Noen ganger krydrer vi med salt- eller pepperbørse. Da kan det være litt vanskelig å måle i ts. Vi bruker derfor drag. Et drag er den mengden du får når du vrir på kvernen en gang.

  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.