Tips: Hvis du bruker trespyd, start med å legge dem i vann (bruk en stor form, skål eller fyll en ren vask med vann). Trespydene bør ligge i minst 15 minutter før du bruker dem, så de ikke begynner å brenne på grillen. Det går også an å koke dem litt i en stor kjele.
UTSTYR
  • grillspyd
    Grillspyd

Steg

1

Tips: Hvis du bruker trespyd, start med å legge dem i vann (bruk en stor form, skål eller fyll en ren vask med vann). Trespydene bør ligge i minst 15 minutter før du bruker dem, så de ikke begynner å brenne på grillen. Det går også an å koke dem litt i en stor kjele.

Du trenger ca. 2 grillspyd per porsjon.

Start med å gjøre klar salaten. Skyll grønnsakene (unntatt løken, som du skal skrelle). Skjær agurk i mindre biter. Du kan f.eks. skjære den i skiver, og dele skivene i to. Ha agurken i en stor bolle.
UTSTYR
  • Fjøl
    Fjøl
  • Kokkekniv
    Kokkekniv
  • Bolle
    Bolle

Steg

2

Start med å gjøre klar salaten. Skyll grønnsakene (unntatt løken, som du skal skrelle). Skjær agurk i mindre biter. Du kan f.eks. skjære den i skiver, og dele skivene i to. Ha agurken i en stor bolle.

Du trenger
agurk:
0,5 stk.
Skjær cherrytomat i to, eller fire. Slik at du enten får halve eller båter av tomatene. Legg tomaten sammen med agurken.

Steg

3

Skjær cherrytomat i to, eller fire. Slik at du enten får halve eller båter av tomatene. Legg tomaten sammen med agurken.

Du trenger
cherrytomat:
0,5 pk
Del løk i to og skrell den mengden løk du trenger, slik som på bildet.

Steg

4

Del løk i to og skrell den mengden løk du trenger, slik som på bildet.

Du trenger
rødløk:
0,5 stk.
Skjær løken i tynne skiver. Ha skivene sammen med tomat og agurk.

Steg

5

Skjær løken i tynne skiver. Ha skivene sammen med tomat og agurk.

Ha i oliven og olivenolje.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

6

Ha i oliven og olivenolje.

Du trenger
sorte oliven:
1 dl ,
olivenolje:
1 ss
Del fetaosten opp i mindre biter med rene hender, eller skjær i skiver og ha i bollen.

Steg

7

Del fetaosten opp i mindre biter med rene hender, eller skjær i skiver og ha i bollen.

Du trenger
fetaost:
100 g
Dryss over oregano. Bland lett sammen. Hvis du vil, så kan du anrette salaten på et fat. Sett fatet kaldt, til du er klar med spydene.

Steg

8

Dryss over oregano. Bland lett sammen. Hvis du vil, så kan du anrette salaten på et fat. Sett fatet kaldt, til du er klar med spydene.

Du trenger
tørket oregano:
1 ts
Vask hendene dine, fjølen og kniven (eller bruk nytt utstyr). Finn frem en tallerken du kan legge grillspydene på. Tørk kjøttet med litt tørkepapir og start med å skjære kjøttet løs fra beinet. Pass på at du skjærer inntil beinet slik at du får med alt kjøttet.
UTSTYR
  • Tallerken
    Tallerken

Steg

9

Vask hendene dine, fjølen og kniven (eller bruk nytt utstyr). Finn frem en tallerken du kan legge grillspydene på. Tørk kjøttet med litt tørkepapir og start med å skjære kjøttet løs fra beinet. Pass på at du skjærer inntil beinet slik at du får med alt kjøttet.

Du trenger
lammekotelett:
4 stk.
Skjær av kjøttet på begge sidene av koteletten. Det er ikke like mye kjøtt på begge sidene, men du får som regel to litt større stykker og to litt mindre stykker på en kotelett.

Steg

10

Skjær av kjøttet på begge sidene av koteletten. Det er ikke like mye kjøtt på begge sidene, men du får som regel to litt større stykker og to litt mindre stykker på en kotelett. 

Tre bitene på spyd. Legg spydene på en tallerken etterhvert som de er ferdige, og vask hendene dine til slutt.

Steg

11

Tre bitene på spyd. Legg spydene på en tallerken etterhvert som de er ferdige, og vask hendene dine til slutt. 

Pensle grillspydene med litt olje, og krydre dem med salt og pepper (hvis kotelettene ikke er marinert eller krydret fra før av).
UTSTYR
  • Pensel
    Pensel

Steg

12

Pensle grillspydene med litt olje, og krydre dem med salt og pepper (hvis kotelettene ikke er marinert eller krydret fra før av).  

Du trenger
nøytral olje:
1 ts ,
salt:
0,25 ts ,
pepper:
3 drag

Noen ganger krydrer vi med salt- eller pepperbørse. Da kan det være litt vanskelig å måle i ts. Vi bruker derfor drag. Et drag er den mengden du får når du vrir på kvernen en gang.

Få hjelp av en voksen til å sette på grillen. Om du er usikker på grillingen, be en voksen stå ved siden av deg når du griller. Legg spydene på grillen når den har blitt varm.

Steg

13

Få hjelp av en voksen til å sette på grillen. Om du er usikker på grillingen, be en voksen stå ved siden av deg når du griller. Legg spydene på grillen når den har blitt varm. 

Spydene skal grilles på sterk varme i 4-6 minutter, til kjøttet er gjennomstekt. Snu spydene ofte underveis.

Steg

14

Spydene skal grilles på sterk varme i 4-6 minutter, til kjøttet er gjennomstekt. Snu spydene ofte underveis.

Du kan snu grillspydene med hendene, men pass på de kan bli litt varme underveis. Bruk derfor en klype for ikke å brenne deg. Finn også frem et nytt fat du kan legge kjøttet på når det er ferdig grillet.
UTSTYR
  • Tallerken
    Tallerken
  • Klype
    Klype

Steg

15

Du kan snu grillspydene med hendene, men pass på de kan bli litt varme underveis. Bruk derfor en klype for ikke å brenne deg. Finn også frem et nytt fat du kan legge kjøttet på når det er ferdig grillet. 

Server de ferdige grillspydene med den greske salaten på tallerkener eller legg alt på et stort fat. Litt tzatziki smaker også godt til grillspydene og salaten.

Steg

16

Server de ferdige grillspydene med den greske salaten på tallerkener eller legg alt på et stort fat. Litt tzatziki smaker også godt til grillspydene og salaten.  

Du trenger
tzatziki:
4 ss