Grillspyd med kylling
Deilige grillspyd med kylling og grønnsaker! Hva med å avtale med en voksen om dere kan grille disse grillspydene i dag? NB: Husk at det bør være en voksen tilstede når du griller.
Utstyr
-
Skjærefjøl
-
Kokkekniv
-
Tallerken
-
Tørkerull
-
Pensel
-
Spiseskje
-
Teskje
-
Klype
-
Tips: Hvis du bruker trespyd, start med å legge dem i vann (bruk en stor form, skål eller fyll en ren vask med vann). Trespydene bør ligge i 15 minutter før du bruker dem, så de ikke begynner å brenne på grillen. Det går også an å koke dem litt i en stor kjele.
Du trenger
-
grillspyd:
-
8
stk.
-
Skyll squash. Skjær vekk endene, og del i små biter (ca. 3x3 cm).
Du trenger
-
grønn squash:
-
1
stk.
-
Du trenger
-
cherrytomat:
-
14
stk.
-
Tre squash og cherrytomater på spyd (bruk halvparten av spydene). La det være litt plass mellom bitene. Legg spydene på en tallerken.
-
Vask hendene dine, fjølen og kniven (eller bruk nytt utstyr). Tørk kyllingfiletene med tørkepapir.
Du trenger
-
kyllingfilet:
-
3
stk.
-
Skjær filetene i biter. Bitene skal være ca. like store som grønnsaksbitene.
-
Tre kyllingbiter på resten av spydene (la det være litt plass mellom bitene). Legg spydene på en tallerken og vask hendene dine.
-
Pensle grønnsakene og kjøttet med litt olje.
-
Krydre med grillkrydder. Ta med maten ut til en voksen for å grille den.
Du trenger
-
grillkrydder:
-
4
ts
Lyst på andre smaker?
Du kan også krydre med salt og pepper, tacokrydder eller urter.
-
Spydene skal grilles på sterk varme i 2-4 minutter, til kyllingne er gjennomstekt. Snu spydene ofte underveis. Det er lurt å bruke en klype til å snu spydene.
Er dere usikre på om kyllingen er gjennomstekt?
Ta en bit, og skjær den opp for å se inni.
-
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt mellom 1. juli og 9. august. God sommer!