Tips: Hvis du bruker trespyd, start med å legge dem i vann (bruk en stor form, skål eller fyll en ren vask med vann). Trespydene bør ligge i 15 minutter før du bruker dem, så de ikke begynner å brenne på grillen. Det går også an å koke dem litt i en stor kjele.
Du trenger ca. 2 grillspyd per porsjon.
Skyll squash. Skjær vekk endene, og del i små biter (ca. 3x3 cm).
Finn frem cherrytomater.
Tre squash og cherrytomater på spyd (bruk halvparten av spydene). La det være litt plass mellom bitene. Legg spydene på en tallerken.
Vask hendene dine, fjølen og kniven (eller bruk nytt utstyr). Tørk kyllingfiletene med tørkepapir.
Skjær filetene i biter. Bitene skal være ca. like store som grønnsaksbitene.
Tre kyllingbiter på resten av spydene (la det være litt plass mellom bitene). Legg spydene på en tallerken og vask hendene dine.
Pensle grønnsakene og kjøttet med litt olje.
Krydre med grillkrydder. Ta med maten ut til en voksen for å grille den.
Du kan også krydre med salt og pepper, tacokrydder eller urter.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Spydene skal grilles på sterk varme i 2-4 minutter, til kyllingne er gjennomstekt. Snu spydene ofte underveis. Det er lurt å bruke en klype til å snu spydene.
Ta en bit, og skjær den opp for å se inni.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.