steg 1

Steg

1

Tips: Hvis du bruker trespyd, start med å legge dem i vann (bruk en stor form, skål eller fyll en ren vask med vann). Trespydene bør ligge i 15 minutter før du bruker dem, så de ikke begynner å brenne på grillen. Det går også an å koke dem litt i en stor kjele.

Du trenger ca. 2 grillspyd per porsjon.

steg 2

Steg

2

Skyll squash. Skjær vekk endene, og del i små biter (ca. 3x3 cm).

Du trenger

grønn squash:
1 stk.
steg 3

Steg

3

Finn frem cherrytomater.

Du trenger

cherrytomat:
14 stk.
steg 4

Steg

4

Tre squash og cherrytomater på spyd (bruk halvparten av spydene). La det være litt plass mellom bitene. Legg spydene på en tallerken.

steg 5

Steg

5

Vask hendene dine, fjølen og kniven (eller bruk nytt utstyr). Tørk kyllingfiletene med tørkepapir.

Du trenger

kyllingfilet:
3 stk.
steg 6

Steg

6

Skjær filetene i biter. Bitene skal være ca. like store som grønnsaksbitene.

steg 7

Steg

7

Tre kyllingbiter på resten av spydene (la det være litt plass mellom bitene). Legg spydene på en tallerken og vask hendene dine. 

steg 8

Steg

8

Pensle grønnsakene og kjøttet med litt olje.

Du trenger

matolje:
1 ss til pensling
steg 9

Steg

9

Krydre med grillkrydder. Ta med maten ut til en voksen for å grille den.

Du trenger

grillkrydder:
4 ts

Du kan også krydre med salt og pepper, tacokrydder eller urter.

steg 10

Steg

10

Spydene skal grilles på sterk varme i 2-4 minutter, til kyllingne er gjennomstekt. Snu spydene ofte underveis. Det er lurt å bruke en klype til å snu spydene.

Ta en bit, og skjær den opp for å se inni.