Tips: Hvis du bruker trespyd, start med å legge dem i vann (bruk en stor form, skål eller fyll en ren vask med vann). Trespydene bør ligge i 15 minutter før du bruker dem, så de ikke begynner å brenne på grillen. Det går også an å koke dem litt i en stor kjele.
UTSTYR
  • grillspyd
    Grillspyd

Steg

1

Tips: Hvis du bruker trespyd, start med å legge dem i vann (bruk en stor form, skål eller fyll en ren vask med vann). Trespydene bør ligge i 15 minutter før du bruker dem, så de ikke begynner å brenne på grillen. Det går også an å koke dem litt i en stor kjele.

Du trenger ca. 2 grillspyd per porsjon.

Skyll squash. Skjær vekk endene, og del i små biter (ca. 3x3 cm).
UTSTYR
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

2

Skyll squash. Skjær vekk endene, og del i små biter (ca. 3x3 cm).

Du trenger
grønn squash:
1 stk.
Finn frem cherrytomater.

Steg

3

Finn frem cherrytomater.

Du trenger
cherrytomat:
14 stk.
Tre squash og cherrytomater på spyd (bruk halvparten av spydene). La det være litt plass mellom bitene. Legg spydene på en tallerken.
UTSTYR
  • Tallerken
    Tallerken

Steg

4

Tre squash og cherrytomater på spyd (bruk halvparten av spydene). La det være litt plass mellom bitene. Legg spydene på en tallerken.

Vask hendene dine, fjølen og kniven (eller bruk nytt utstyr). Tørk kyllingfiletene med tørkepapir.
UTSTYR
  • Tørkerull
    Tørkerull

Steg

5

Vask hendene dine, fjølen og kniven (eller bruk nytt utstyr). Tørk kyllingfiletene med tørkepapir.

Du trenger
kyllingfilet:
3 stk.
Skjær filetene i biter. Bitene skal være ca. like store som grønnsaksbitene.

Steg

6

Skjær filetene i biter. Bitene skal være ca. like store som grønnsaksbitene.

Tre kyllingbiter på resten av spydene (la det være litt plass mellom bitene). Legg spydene på en tallerken og vask hendene dine.
UTSTYR
  • Tallerken
    Tallerken

Steg

7

Tre kyllingbiter på resten av spydene (la det være litt plass mellom bitene). Legg spydene på en tallerken og vask hendene dine. 

Pensle grønnsakene og kjøttet med litt olje.
UTSTYR
  • Pensel
    Pensel
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

8

Pensle grønnsakene og kjøttet med litt olje.

Du trenger
nøytral olje:
1 ss til pensling
Krydre med grillkrydder. Ta med maten ut til en voksen for å grille den.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje

Steg

9

Krydre med grillkrydder. Ta med maten ut til en voksen for å grille den.

Du trenger
grillkrydder:
4 ts

Du kan også krydre med salt og pepper, tacokrydder eller urter.

Spydene skal grilles på sterk varme i 2-4 minutter, til kyllingne er gjennomstekt. Snu spydene ofte underveis. Det er lurt å bruke en klype til å snu spydene.
UTSTYR
  • Klype
    Klype

Steg

10

Spydene skal grilles på sterk varme i 2-4 minutter, til kyllingne er gjennomstekt. Snu spydene ofte underveis. Det er lurt å bruke en klype til å snu spydene.

Ta en bit, og skjær den opp for å se inni.