Steg
1
Tips: Hvis du bruker trespyd, start med å legge dem i vann (bruk en stor form, skål eller fyll en ren vask med vann). Trespydene bør ligge i 15 minutter før du bruker dem, så de ikke begynner å brenne på grillen. Det går også an å koke dem litt i en stor kjele.
Du trenger ca. 2 grillspyd per porsjon.
2
Skyll squash. Skjær vekk endene, og del i små biter (ca. 3x3 cm).
3
Finn frem cherrytomater.
4
Tre squash og cherrytomater på spyd (bruk halvparten av spydene). La det være litt plass mellom bitene. Legg spydene på en tallerken.
5
Vask hendene dine, fjølen og kniven (eller bruk nytt utstyr). Tørk kyllingfiletene med tørkepapir.
6
Skjær filetene i biter. Bitene skal være ca. like store som grønnsaksbitene.
7
Tre kyllingbiter på resten av spydene (la det være litt plass mellom bitene). Legg spydene på en tallerken og vask hendene dine.
8
Pensle grønnsakene og kjøttet med litt olje.
9
Krydre med grillkrydder. Ta med maten ut til en voksen for å grille den.
Du kan også krydre med salt og pepper, tacokrydder eller urter.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
10
Spydene skal grilles på sterk varme i 2-4 minutter, til kyllingne er gjennomstekt. Snu spydene ofte underveis. Det er lurt å bruke en klype til å snu spydene.
Ta en bit, og skjær den opp for å se inni.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.