Pitabrød med greske smaker er supert å lage til middag. Frisk oregano både lukter og smaker godt, og setter prikken over i-en i denne retten.
Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.
Start med å gjøre klar grønnsakene. Del løk i to og skrell den, slik som på bildet. Kast skallet i søpla.
Du trenger
Skjær løken i skiver og legg over på en tallerken, et fat eller i en skål.
Vask tomat og skjær i skiver. Legg sammen med løken.
Bruk gjerne en brødkniv, eller en annen kniv med tagger, for å skjære tomat.
Skjær av den mengden salat du trenger, og skjær salaten i tynne skiver. Legg sammen med resten av grønnsakene.
Vask over fjølen og skjær kjøtt i terninger (ca. 2 cm). Legg det over på en tallerken. Krydre med salt og pepper og ta det med bort til stekeplaten.
Sett en stekepanne på platen og skru på høy varme. Ha i margarin eller smør. Sett også frem en ren bolle.
Når margarinen har sluttet å bruse kan du ha i litt av kjøttet. Stek til bitene har fått en gyllen farge, ca. 5 minutter. Rør med stekespaden, slik at det ikke svir seg. Hvis det begynner å svi seg, skru ned varmen litt.
For at det ikke skal bli for mye i pannen, er det lurt å steke det i flere omganger. Slik blir kjøttet stekt og ikke "kokt".
Ha det ferdigstekte kjøttet over i bollen og stek resten av kjøttet på samme måte. Blir det tørt i pannen, kan du ha i litt mer margarin.
Husk å skru av platen!
Skjær sitron i båter på en ren skjærefjøl, og press sitronsaft over kjøttet.
Sjekk på pakken med pitabrød hvor lenge de skal steke.
Legg pitabrød på en rist og sett den midt inn i ovnen.
Husk å ta tiden!
Bruk en klype og ta pitabrødet ut av ovnen.
Legg pitabrødene på skjærefjølen, og skjær av toppen, slik at de er klare til å fylles. Sett alt frem slik at alle kan fylle pitabrødene med grønnsaker, kjøtt, tzatziki og litt frisk oregano.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din
Upassende innhold fjernes.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.