Her er en enkel fiskesuppe som varmer godt og smaker nydelig. Om du er glad i reker eller blåskjell, er det kjempegodt i suppa også, da kan du ta det i samtidig som fisken. Server med flatbrød eller brød.
Skrell gulrot og skjær i tynne skiver.
Du trenger
Finn frem en kjele og ha i gulrotbitene.
Vei opp den mengden fisk du trenger. Legg gjerne litt bakepapir eller tørkepapir på vekten før du veier opp. Hvis du har fileter som veier litt mer, kan du godt ha det i suppen, istedenfor å skjære det vekk.
Det finnes mange ulike kjøkkenvekter. Det er lurt å lære seg å bruke den som finnes hjemme hos deg. Spør gjerne en voksen.
Skjær laks og torsk i biter.
I denne fiskesuppen kan du også bruke andre typer rød eller hvit fisk.
Legg bitene i en dyp tallerken, slik at de er klare til bruk senere i oppskriften.
Plasser kjelen på en kokeplate. Mål opp vann og ha i kjelen.
Ha i buljongterning.
Rør litt rundt med en sleiv.
Skru platen på full varme for å få gryta til å koke.
Skru ned platen til middels varme når det har kokt opp (når det bobler). Rør litt rundt. La det småkoke i 4 minutter.
Mens det småkoker: Bland melk og hvetemel i et glass med skrulokk.
Skru lokket godt på og rist så hardt du kan, slik at melet og melken blander seg.
Hell blandingen i den varme fiskebuljongen mens du rører godt. Hvis du ser noen små melklumper: bruk sleiven og press de mot kanten av kjelen, slik at de løser seg opp. La suppen småkoke i 5 minutter. Rør litt underveis.
Skru ned platen til lav varme.
Mål opp erter og ha i suppen. Rør litt rundt.
Legg fiskebitene i suppen. La fisken «trekke» i 5 minutter.
Det betyr at suppen som fisken ligger i skal være varm, men ikke så varm at det koker.
Mål opp fløte og rør forsiktig inn fløten. La det få varme seg i ca. 1 minutt.
Smak til med salt og pepper.
Skru av platen. Klipp litt gressløk med en saks og dryss over suppen. Bruk en øse og server suppen i dype tallerkener eller skåler. Server med flatbrød.
Har du husket å skru av platen?
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.