Skrell gulrot og skjær i tynne skiver.
UTSTYR
  • Skreller
    Skreller
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

1

Skrell gulrot og skjær i tynne skiver.

Du trenger
gulrot:
2 stk.
Finn frem en kjele og ha i gulrotbitene.
UTSTYR
  • Kjele
    Kjele

Steg

2

Finn frem en kjele og ha i gulrotbitene.

Vei opp den mengden fisk du trenger. Legg gjerne litt bakepapir eller tørkepapir på vekten før du veier opp. Hvis du har fileter som veier litt mer, kan du godt ha det i suppen, istedenfor å skjære det vekk.
UTSTYR
  • Vekt
    Vekt

Steg

3

Vei opp den mengden fisk du trenger. Legg gjerne litt bakepapir eller tørkepapir på vekten før du veier opp. Hvis du har fileter som veier litt mer, kan du godt ha det i suppen, istedenfor å skjære det vekk.

Du trenger
laksefilet:
200 g ,
torskefilet:
200 g

Det finnes mange ulike kjøkkenvekter. Det er lurt å lære seg å bruke den som finnes hjemme hos deg. Spør gjerne en voksen.

Skjær laks og torsk i biter.

Steg

4

Skjær laks og torsk i biter.

I denne fiskesuppen kan du også bruke andre typer rød eller hvit fisk.

Legg bitene i en dyp tallerken, slik at de er klare til bruk senere i oppskriften.
UTSTYR
  • Tallerken
    Tallerken

Steg

5

Legg bitene i en dyp tallerken, slik at de er klare til bruk senere i oppskriften.

Plasser kjelen på en kokeplate. Mål opp vann og ha i kjelen.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

6

Plasser kjelen på en kokeplate. Mål opp vann og ha i kjelen.

Du trenger
vann:
6 dl
Ha i buljongterning.

Steg

7

Ha i buljongterning.

Du trenger
fiskebuljong (terning):
1 terning
Rør litt rundt med en sleiv.
UTSTYR
  • Tresleiv
    Tresleiv

Steg

8

Rør litt rundt med en sleiv.

Skru platen på full varme for å få gryta til å koke.

Steg

9

Skru platen på full varme for å få gryta til å koke.

Skru ned platen til middels varme når det har kokt opp (når det bobler). Rør litt rundt. La det småkoke i 4 minutter.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

10

Skru ned platen til middels varme når det har kokt opp (når det bobler). Rør litt rundt. La det småkoke i 4 minutter.

Mens det småkoker: Bland melk og hvetemel i et glass med skrulokk.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål
  • Glass med lokk
    Glass med lokk
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

11

Mens det småkoker: Bland melk og hvetemel i et glass med skrulokk.

Du trenger
melk:
2 dl ,
hvetemel:
2 ss
Skru lokket godt på og rist så hardt du kan, slik at melet og melken blander seg.

Steg

12

Skru lokket godt på og rist så hardt du kan, slik at melet og melken blander seg.

Hell blandingen i den varme fiskebuljongen mens du rører godt. Hvis du ser noen små melklumper: bruk sleiven og press de mot kanten av kjelen, slik at de løser seg opp. La suppen småkoke i 5 minutter. Rør litt underveis.

Steg

13

Hell blandingen i den varme fiskebuljongen mens du rører godt. Hvis du ser noen små melklumper: bruk sleiven og press de mot kanten av kjelen, slik at de løser seg opp. La suppen småkoke i 5 minutter. Rør litt underveis.

Skru ned platen til lav varme.

Steg

14

Skru ned platen til lav varme.

Mål opp erter og ha i suppen. Rør litt rundt.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

15

Mål opp erter og ha i suppen. Rør litt rundt.

Du trenger
frosne erter:
2 dl
Legg fiskebitene i suppen. La fisken «trekke» i 5 minutter.

Steg

16

Legg fiskebitene i suppen. La fisken «trekke» i 5 minutter.

Det betyr at suppen som fisken ligger i skal være varm, men ikke så varm at det koker.

Mål opp fløte og rør forsiktig inn fløten. La det få varme seg i ca. 1 minutt.

Steg

17

Mål opp fløte og rør forsiktig inn fløten. La det få varme seg i ca. 1 minutt.

Du trenger
kremfløte:
1 dl
Smak til med salt og pepper.

Steg

18

Smak til med salt og pepper.

Du trenger
kvernet pepper:
smak til med litt ,
kvernet salt:
smak til med litt
Skru av platen. Klipp litt gressløk med en saks og dryss over suppen. Bruk en øse og server suppen i dype tallerkener eller skåler. Server med flatbrød.
UTSTYR
  • Saks
    Saks
  • Øse
    Øse

Steg

19

Skru av platen. Klipp litt gressløk med en saks og dryss over suppen. Bruk en øse og server suppen i dype tallerkener eller skåler. Server med flatbrød. 

Du trenger
frisk gressløk:
så mye du har lyst på ,
flatbrød:
så mye du har lyst på