Fiskegrateng med makaroni

Hjemmelaget fiskegrateng med makaroni er supergodt! Hvis du har rester av kokt fisk fra middagen i går, kan du godt bruke opp det i denne gratengen. Det går også an å bruke laks eller ørret. Som tilbehør har vi laget en frisk råkostsalat.

middels
13 meninger
Middag
koke
skarp kniv
ovn

Ingredienser

Velg hvor mange porsjoner du skal lage
  • vann til koking  
  • salt Steg 2: 0,5 ts   Steg 11: 0,5 ts  
  • fullkornmakaroni 2 dl  
  • torskefilet 400 g  
  • melk 4 dl  
  • smør 2 ss  
  • hvetemel 3 ss  
  • egg 1 stk  
  • kvernet pepper 4 drag  
  • ferdigrevet ost 2 dl  
  • griljermel 5 ss  
  • gulrot 3 stk  
  • eple 1 stk  
  • rosiner 1 dl  
  • eplejuice 2 ss  

Utstyr

  • Kjele
  • Desilitermål
  • Teskje
  • Stoppeklokke
  • Skjærefjøl
  • Kokkekniv
  • Dørslag
  • Grytekluter
  • Rist
  • Spiseskje
  • Visp
  • Kopp
  • Ildfast form
  • Rotskreller
  • Rivjern
  • Skål
  • Gryteunderlag

  • Har du husket å ta tiden?

  • Har du husket å ta tiden?

  • Hvorfor en tallerken i vasken?

    For at maten ikke kommer i kontakt med bakteriene i vasken.

    Husk å skru av den varme platen!

  • Husk å skru av den varme platen!

  • Husk å skru av platen!

  • Husk å skru av platen!

  • Eggeskall i koppen?

    Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

  • Hva er et drag?

    Noen ganger krydrer vi med salt- eller pepperbørse. Da kan det være litt vanskelig å måle i ts. Vi bruker derfor drag. Et drag er den mengden du får når du vrir på kvernen en gang.

  • Har du husket å ta tiden?

  • Har du husket å ta tiden?

  • Husk å skru av ovnen!

  • Husk å skru av ovnen!

  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

Skriv din mening

Andres meninger

  • ,

    • MatStart

Fortell andre hva du mener om oppskriften
Hva synes du om oppskriften?

Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din

Upassende innhold fjernes.