Hopp til hovedinnhold

Fiskeboller i hvit saus

Fiskeboller i hvit saus med poteter og gulrøtter er kjempegod hverdagsmat. Her skal du lage hvit saus fra bunnen av! Det er ganske kult. Du skal også koke poteter og rive gulrøtter. Kjøper du fiskeboller som kommer i kraft, så kan du bruke det til å spe i sausen. Smaksett gjerne sausen med litt karri, hvis du vil!

vanskelighet vanskelig
koke
nødvendige verktøy

Ingredienser

Velg hvor mange porsjoner du skal lage
porsjoner
  • vann til koking  
  • potet 8 stk.  
  • gulrot 6 stk.  
  • kraft fra fiskeboller 2,5 dl  
  • hermetiske fiskeboller 1 boks  
  • smør 2 ss  
  • hvetemel 3 ss  
  • melk 2,5 dl  
  • salt 0,25 ts  
  • malt hvit pepper 0,25 ts  
  • karri smak til med litt (valgfritt)  
  • malt muskat 0,25 ts  

Utstyr

  • Kjele
  • Skreller
  • Stoppeklokke
  • Rivjern
  • Tallerken
  • Boksåpner
  • Spiseskje
  • Desilitermål
  • Visp
  • Teskje
  • Gaffel
  • Pastasleiv
  • Bolle
  • Bolle

Liste over oppskrifter

  • Er potetene fortsatt litt harde?

    Sett tiden til 5 minutter til og sjekk på nytt.

  • Husk å skru av platene!

  • Husk å skru av platene!

  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

Andres meninger

Loading...

  • ,

    • MatStart

Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!