Steg
1
Fyll en stor kjele halvfull med vann.
2
Skyll og skrell potetene over vasken og legg dem i kjelen med vann. Husk å kaste skallet i søpla når du er ferdig. Du kan også koke potetene med skall, hvis du vil det.
3
Sett kjelen på platen og skru på full varme. Når vannet koker kan du skru ned varmen litt, slik at det ikke koker over. Potetene skal koke i ca. 20 minutter.
4
Skyll gulrot i kaldt vann. Skrell av det ytterste skallet.
5
Riv gulrot på en tallerken. Sett tallerkenen inn i kjøleskapet, til du er klar for servering.
6
Finn frem fiskebollene. Åpne opp boksen (forsiktig, da den kan ha karpe kanter!). Mål opp fiskebollekraften. Hvis du lager til 4 porsjoner, så kan du bruke mengden som er i boksen. Et tips er å bruke en skje, for å holde igjen fiskebollene, når du heller ut kraften.
7
Finn frem smør, hvetemel og melk (melken kan du måle opp i samme beholder som kraften), slik at du har det helt klart - for nå skal du sette i gang med sausen. Sett en kjele på en annen plate og skru på middels varme. Ha i smør og la det smelte.
8
Når smøret har smeltet, kan du røre inn melet. Da kommer alt til å "klumpe" seg sammen til en tykk grøt.
9
Spe med kraft- og melkeblandingen (ha i litt og litt), mens du rører godt. La sausen stå å småkoke i ca. 10 minutter, til den begynner å tykne (den skal være ganske tykk, slik som på bildet). Hvis du syns sausen er for tykk kan du ha i litt mer melk eller kraft.
10
Når sausen har tyknet kan du ha i krydder (salt, hvit pepper og muskatnøtt), og bland det inn.
11
Ha i fiskebollene og la de ligge i sausen de er gjennomvarme (eller du til du er ferdig med resten).
12
Sjekk at potetene er gjennomkokte ved å stikke en gaffel i en potet. Hvis gaffelen går lett inn og ut er den ferdig.
Sett tiden til 5 minutter til og sjekk på nytt.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
13
Skru av platen. Ta potetene ut av det varme vannet med en pastasleiv og legg dem i en serveringsbolle, eller rett på tallerkenen. Server fiskebollene i sausen med poteter og gulrøtter. Dryss over litt karrikrydder og eventuelt litt urter.
Husk å skru av platene!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.