Hopp til hovedinnhold

Finnbiff

Finnbiff er tradisjonsmat. Her lager vi en god gryte servert med potetmos. Her skal du steke og koke ting samtidig, så det kan være greit å se gjennom oppskriften før du starter, slik at du har kontroll. Det går også an å koke litt brokkoli ved siden av, hvis du vil. Du kan godt ha litt friske urter som timian oppå.

vanskelighet vanskelig
skarp kniv
koke
steke
nødvendige verktøy

Ingredienser

Velg hvor mange porsjoner du skal lage
porsjoner
  • vann til koking  
  • potet 10 stk.  
  • reinsdyrskav 800 g  
  • frisk sjampinjong 300 g  
  • purre 1 stk.  
  • smør 2 ss  
  • smør 1 ss  
  • vann 3 dl  
  • smør 1 ss  
  • salt 1 klype  
  • pepper 1 klype  
  • melk 2,5 dl  
  • lettrømme 5 ss  
  • melk 1 dl  
  • hvetemel 2 ss  
  • einebær 6 stk.  
  • salt 1 ts  
  • pepper 0,5 ts  
  • tyttebærsyltetøy så mye du har lyst på  
  • frisk timian til servering  

Utstyr

  • Kjele
  • Skreller
  • Stoppeklokke
  • Skjærefjøl
  • Bolle
  • Vekt
  • Bolle
  • Kokkekniv
  • Dørslag
  • Gryte
  • Spiseskje
  • Stekepanne
  • Stekespade
  • Desilitermål
  • Sleiv
  • Gaffel
  • Grytekluter
  • Potetmoser
  • Teskje

Liste over oppskrifter

  • Blir det lite plass i dørslaget?

    Du kan godt skylle det i to omganger.

  • Husk å slå av kokeplaten.

  • Husk å slå av kokeplaten.

  • Hva er en "klype"?

    Ta en pekefinger og en tommeltott i saltet eller pepperet og klyp fingrene sammen. Den mengden som blir fanget mellom fingrene dine er en "klype".

  • Smakstips

    Det smaker også godt med et par ss solbærsaft i gryta.

  • Rør gjerne litt underveis

    Da svir det seg ikke.

    Husk å skru av begge platene!

  • Husk å skru av begge platene!

  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

Andres meninger

Loading...

  • ,

    • MatStart

Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!