Finnbiff

Finnbiff er tradisjonsmat. Her lager vi en god gryte servert med potetmos. Her skal du steke og koke ting samtidig, så det kan være greit å se gjennom oppskriften før du starter, slik at du har kontroll. Det går også an å koke litt brokkoli ved siden av, hvis du vil. Du kan godt ha litt friske urter som timian oppå.

vanskelig
35 meninger
Middag
skarp kniv
koke
steke

Ingredienser

Velg hvor mange porsjoner du skal lage
  • vann Steg 1: til koking   Steg 11: 3 dl  
  • potet 10 stk  
  • reinsdyrskav 800 g  
  • frisk sjampinjong 300 g  
  • purre 1 stk  
  • smør Steg 7: 2 ss   Steg 10: 1 ss   Steg 15: 1 ss  
  • salt Steg 15: 1 klype   Steg 20: 1 ts  
  • pepper Steg 15: 1 klype   Steg 20: 0,5 ts  
  • melk Steg 16: 2,5 dl   Steg 18: 1 dl  
  • lettrømme 5 ss  
  • hvetemel 2 ss  
  • einebær 6 stk  
  • tyttebærsyltetøy så mye du har lyst på  
  • frisk timian til servering  

Utstyr

  • Kjele
  • Skreller
  • Stoppeklokke
  • Skjærefjøl
  • Bolle
  • Vekt
  • Bolle
  • Kokkekniv
  • Dørslag
  • Gryte
  • Spiseskje
  • Stekepanne
  • Stekespade
  • Desilitermål
  • Sleiv
  • Gaffel
  • Grytekluter
  • Potetmoser
  • Teskje

  • Blir det lite plass i dørslaget?

    Du kan godt skylle det i to omganger.

  • Husk å slå av kokeplaten.

  • Husk å slå av kokeplaten.

  • Hva er en "klype"?

    Ta en pekefinger og en tommeltott i saltet eller pepperet og klyp fingrene sammen. Den mengden som blir fanget mellom fingrene dine er en "klype".

  • Smakstips

    Det smaker også godt med et par ss solbærsaft i gryta.

  • Rør gjerne litt underveis

    Da svir det seg ikke.

    Husk å skru av begge platene!

  • Husk å skru av begge platene!

  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

Skriv din mening

Andres meninger

Fortell andre hva du mener om oppskriften
Hva synes du om oppskriften?

Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din

Upassende innhold fjernes.