Hopp til hovedinnhold

Fårikål

Visste du at Fårikål er Norges nasjonalrett? Den er superenkel å lage, du skal bare legge kjøtt, kål og krydder lag på lag i en gryte. I tillegg smaker den skikkelig digg! Og, får du rester - er det like godt å varme opp fårikålen og spise den dagen etter. 

vanskelighet middels
koke
skarp kniv
nødvendige verktøy

Ingredienser

Velg hvor mange porsjoner du skal lage
porsjoner
  • hodekål 1 stk.  
  • fårikålkjøtt 1,5 kg  
  • hel pepper 4 ts  
  • salt 2 ts  
  • vann 3 dl  
  • ca. vann 1 l  
  • potet 8 stk.  

Utstyr

  • Kokkekniv
  • Fjøl
  • Kjele med lokk
  • Teskje
  • Målebeger
  • Kjele
  • Skreller
  • Pastasleiv

Liste over oppskrifter

  • Husk å ta tiden!

  • Husk å ta tiden!

  • Er potetene fortsatt litt harde?

    Sett tiden til 5 minutter til og sjekk på nytt.

  • Hva er sjysaus?

    Sjysausen er den kraften som blir til oppi kjelen når du damper fårikålkjøtt og kål. Vannet blir altså til kraft - er ikke det kult?

  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

Andres meninger

Loading...

  • ,

    • MatStart

Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!