Falafel med pitabrød

Falafel er små boller laget av kikerter og krydder. Kjempegodt å lage til middag! Her har vi laget en variant i pitabrød med en frisk salat og tzatsiki. Her er det en del prosesser du skal gjennom, og en del som skal kuttes og klargjøres, - så dette er perfekt for deg som har laget litt mat før, og har lyst til å utfordre deg selv litt. 

vanskelig
5 meninger
skarp kniv
maskin
steke
ovn

Ingredienser

Velg hvor mange porsjoner du skal lage
  • hermetiske kikerter 2 boks  
  • løk 1 stk  
  • hvitløk 3 båt  
  • matolje Steg 4: 1 ss   Steg 23: til steking  
  • frisk koriander Steg 7: 0,5 potte   Steg 15: 0,5 potte  
  • malt spisskummen 2 ts  
  • kajennepepper 0,5 ts  
  • potetmel 2 ss  
  • egg 1 stk  
  • rød løk 1 stk  
  • cherrytomat 1 pakke  
  • sitron 0,25 stk  
  • salt smak til med litt  
  • pepper smak til med litt  
  • pitabrød 4 stk  
  • griljermel 2 ss  
  • tzatziki 4 ss  

Utstyr

  • Dørslag
  • Skjærefjøl
  • Kokkekniv
  • Bolle
  • Stekepanne
  • Stekespade
  • Spiseskje
  • Food processor
  • Teskje
  • Kopp
  • Stoppeklokke
  • Bolle
  • Rist
  • Klype
  • Tallerken
  • Tallerken
  • Skål
  • Tallerken

  • Husk å skru av platen!

  • Husk å skru av platen!

  • Eggeskall i koppen?

    Bruk en teskje, eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

  • Kokketips!

    Bruk gjerne en brødkniv, eller en annen kniv med tagger, for å skjære tomat.

  • Husk å sta tiden!

  • Husk å sta tiden!

  • Husk å skru av ovnen!

  • Husk å skru av ovnen!

  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

Skriv din mening

Andres meninger

Fortell andre hva du mener om oppskriften
Hva synes du om oppskriften?

Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din

Upassende innhold fjernes.