Ceviche kommer fra Sør-Amerika og består av rå fisk som blir “kokt i sitronsaft”, så den har en syrlig smak. Her er en enkel og klassisk ceviche av laks. Hvis du vil lage en mer eksotisk variant kan du tilsette mango. Fisk som skal brukes til ceviche, sushi og sashimi må dypfryses i et døgn før den brukes. Norsk oppdrettslaks trenger du ikke fryse før tilberedning.
Finn frem den mengden laks du trenger. Kutt laksefileten i små terninger. Legg bitene i en bolle.
Du trenger
Her kan du også bruke hvit fisk som kveite, torsk eller hyse.
Skyll paprika. Rens den, slik som vist på bildet.
Skjær paprikaen i små biter, og legg bitene i bollen.
Skyll vårløk. Kutt vårløken i tynne skiver eller biter og ha i bollen.
Ta plastfolie over bollen og sett den i kjøleskapet.
Rull litt på limen og sitronen med hånden. Dette gjør du for å gjøre det enklere å få ut saften.
Skjær av den mengden lime og sitron du trenger. Skjær lime og sitron i båter, og press ut saften i en bolle. Hvis det kommer steiner i bollen, ta dem ut. Ha sukker og salt i bollen.
Skyll agurk. Skjær agurkbiten først i tre, og kutt den i staver, slik som vist på bildet. Stavene kan settes frem på bordet ved servering.
Ta ut bollen med grønnsaker og fisk. Ha sitrussaften i bollen og bland godt. Dekk med plast igjen, og la det stå i 10 minutter i kjøleskapet.
Skyll urtene. Grovkutt dem.
Rett før servering blandes urtene sammen med cevichen, spar litt til pynt.
Dryss over olivenolje og bland litt. Legg i serveringsskåler, pynt med resten av urtene og server med tortillachips.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din
Upassende innhold fjernes.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.