Hopp til hovedinnhold

Ceviche av laks

Ceviche kommer fra Sør-Amerika og består av rå fisk som blir “kokt i sitronsaft”, så den har en syrlig smak. Her er en enkel og klassisk ceviche av laks. Hvis du vil lage en mer eksotisk variant kan du tilsette mango. Fisk som skal brukes til ceviche, sushi og sashimi må dypfryses i et døgn før den brukes. Norsk oppdrettslaks trenger du ikke fryse før tilberedning.

vanskelighet middels
skarp kniv
nødvendige verktøy

Ingredienser

Velg hvor mange porsjoner du skal lage
porsjoner
  • laksefilet uten bein 600 g  
  • gul paprika 1 stk.  
  • vårløk 2 stk.  
  • sitron 0,5 stk.  
  • lime 1 stk.  
  • sukker 1 ts  
  • salt 0,5 ts  
  • agurk 1 bit  
  • frisk mynte 8 stilker  
  • frisk koriander 8 stilker  
  • olivenolje 1 ss  
  • tortillachips til servering  

Utstyr

  • Bolle
  • Skjærefjøl
  • Kokkekniv
  • Plastfolie
  • Bolle
  • Teskje
  • Stoppeklokke

Liste over oppskrifter

  • Tips

    Her kan du også bruke hvit fisk som kveite, torsk eller hyse.

  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

Andres meninger

Loading...

  • ,

    • MatStart

Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!