Ceviche av laks

Ceviche kommer fra Sør-Amerika og består av rå fisk som blir “kokt i sitronsaft”, så den har en syrlig smak. Her er en enkel og klassisk ceviche av laks. Hvis du vil lage en mer eksotisk variant kan du tilsette mango. Fisk som skal brukes til ceviche, sushi og sashimi må dypfryses i et døgn før den brukes. Norsk oppdrettslaks trenger du ikke fryse før tilberedning.

middels
30 meninger
Middag
skarp kniv

Ingredienser

Velg hvor mange porsjoner du skal lage
  • laksefilet uten bein 600 g  
  • gul paprika 1 stk  
  • vårløk 2 stk  
  • sitron 0,5 stk  
  • lime 1 stk  
  • sukker 1 ts  
  • salt 0,5 ts  
  • agurk 1 bit  
  • frisk mynte 8 stilker  
  • frisk koriander 8 stilker  
  • olivenolje 1 ss  
  • tortillachips til servering  

Utstyr

  • Bolle
  • Skjærefjøl
  • Kokkekniv
  • Plastfolie
  • Bolle
  • Teskje
  • Stoppeklokke

  • Tips

    Her kan du også bruke hvit fisk som kveite, torsk eller hyse.

  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

Skriv din mening

Andres meninger

Vi sjekker kommentarer og svarer på spørsmål mellom kl 9-17
Fortell andre hva du mener om oppskriften
Hva synes du om oppskriften?

Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din

Upassende innhold fjernes.