Finn frem den mengden laks du trenger. Kutt laksefileten i små terninger. Legg bitene i en bolle.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

1

Finn frem den mengden laks du trenger. Kutt laksefileten i små terninger. Legg bitene i en bolle.

Du trenger
laksefilet uten bein:
600 g

Her kan du også bruke hvit fisk som kveite, torsk eller hyse.

Skyll paprika. Rens den, slik som vist på bildet.

Steg

2

Skyll paprika. Rens den, slik som vist på bildet.

Du trenger
gul paprika:
1 stk.
Skjær paprikaen i små biter, og legg bitene i bollen.

Steg

3

Skjær paprikaen i små biter, og legg bitene i bollen.

Skyll vårløk. Kutt vårløken i tynne skiver eller biter og ha i bollen.

Steg

4

Skyll vårløk. Kutt vårløken i tynne skiver eller biter og ha i bollen.

Du trenger
vårløk:
2 stk.
Ta plastfolie over bollen og sett den i kjøleskapet.
UTSTYR
  • Plastfolie
    Plastfolie

Steg

5

Ta plastfolie over bollen og sett den i kjøleskapet.

Rull litt på limen og sitronen med hånden. Dette gjør du for å gjøre det enklere å få ut saften.

Steg

6

Rull litt på limen og sitronen med hånden. Dette gjør du for å gjøre det enklere å få ut saften.

Skjær av den mengden lime og sitron du trenger. Skjær lime og sitron i båter, og press ut saften i en bolle. Hvis det kommer steiner i bollen, ta dem ut. Ha sukker og salt i bollen.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle
  • Teskje
    Teskje

Steg

7

Skjær av den mengden lime og sitron du trenger. Skjær lime og sitron i båter, og press ut saften i en bolle. Hvis det kommer steiner i bollen, ta dem ut. Ha sukker og salt i bollen.

Du trenger
sitron:
0,5 stk. ,
lime:
1 stk. ,
sukker:
1 ts ,
salt:
0,5 ts
Skyll agurk. Skjær agurkbiten først i tre, og kutt den i staver, slik som vist på bildet. Stavene kan settes frem på bordet ved servering.

Steg

8

Skyll agurk. Skjær agurkbiten først i tre, og kutt den i staver, slik som vist på bildet. Stavene kan settes frem på bordet ved servering.

Du trenger
agurk:
1 bit
Ta ut bollen med grønnsaker og fisk. Ha sitrussaften i bollen og bland godt. Dekk med plast igjen, og la det stå i 10 minutter i kjøleskapet.
UTSTYR
  • Plastfolie
    Plastfolie
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

9

Ta ut bollen med grønnsaker og fisk. Ha sitrussaften i bollen og bland godt. Dekk med plast igjen, og la det stå i 10 minutter i kjøleskapet.

Skyll urtene. Grovkutt dem.

Steg

10

Skyll urtene. Grovkutt dem.

Du trenger
frisk mynte:
8 stilker ,
frisk koriander:
8 stilker
Rett før servering blandes urtene sammen med cevichen, spar litt til pynt.

Steg

11

Rett før servering blandes urtene sammen med cevichen, spar litt til pynt. 

Dryss over olivenolje og bland litt. Legg i serveringsskåler, pynt med resten av urtene og server med tortillachips.

Steg

12

Dryss over olivenolje og bland litt. Legg i serveringsskåler, pynt med resten av urtene og server med tortillachips.

Du trenger
olivenolje:
1 ss ,
tortillachips:
til servering