Steg
1
Finn frem den mengden laks du trenger. Kutt laksefileten i små terninger. Legg bitene i en bolle.
Her kan du også bruke hvit fisk som kveite, torsk eller hyse.
2
Skyll paprika. Rens den, slik som vist på bildet.
3
Skjær paprikaen i små biter, og legg bitene i bollen.
4
Skyll vårløk. Kutt vårløken i tynne skiver eller biter og ha i bollen.
5
Ta plastfolie over bollen og sett den i kjøleskapet.
6
Rull litt på limen og sitronen med hånden. Dette gjør du for å gjøre det enklere å få ut saften.
7
Skjær av den mengden lime og sitron du trenger. Skjær lime og sitron i båter, og press ut saften i en bolle. Hvis det kommer steiner i bollen, ta dem ut. Ha sukker og salt i bollen.
8
Skyll agurk. Skjær agurkbiten først i tre, og kutt den i staver, slik som vist på bildet. Stavene kan settes frem på bordet ved servering.
9
Ta ut bollen med grønnsaker og fisk. Ha sitrussaften i bollen og bland godt. Dekk med plast igjen, og la det stå i 10 minutter i kjøleskapet.
10
Skyll urtene. Grovkutt dem.
11
Rett før servering blandes urtene sammen med cevichen, spar litt til pynt.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
12
Dryss over olivenolje og bland litt. Legg i serveringsskåler, pynt med resten av urtene og server med tortillachips.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.