• Steg 1

    • Kjøkkenmaskin
    • Eltekrok
  • Steg 2

    • Desilitermål
    • Teskje
  • Steg 3

    • Teskje
  • Steg 4

  • Steg 5

    • Desilitermål
  • Steg 6

    • Kopp

    Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

    Eggeskall i koppen?

    Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

  • Steg 7

    • Stoppeklokke

    Du kan også elte for hånd. Pass på at det blir eltet godt, og spør gjerne en voksen dersom du syns det er vanskelig.

    Har du ikke kjøkkenmaskin?

    Du kan også elte for hånd. Pass på at det blir eltet godt, og spør gjerne en voksen dersom du syns det er vanskelig.

  • Steg 8

    • Kniv
    • Tallerken

    Du kan også bruke margarin, men da er det viktig at du bruker margarin som kan brukes til baking.

    Har du ikke smør?

    Du kan også bruke margarin, men da er det viktig at du bruker margarin som kan brukes til baking.

  • Steg 9

    • Stoppeklokke
  • Steg 10

    • Deigskraper

    Du kan sjekke om deigen er ferdig eltet ved å ta en liten bit av deigen og dra den ut som en "tyggegummi". Hvis du klarer å dra til du nesten kan se gjennom deigen uten å lage hull, er deigen ferdig eltet.

    Er deigen ferdig?

    Du kan sjekke om deigen er ferdig eltet ved å ta en liten bit av deigen og dra den ut som en "tyggegummi". Hvis du klarer å dra til du nesten kan se gjennom deigen uten å lage hull, er deigen ferdig eltet.

  • Steg 11

    • Spiseskje
  • Steg 12

    • Kjøkkenhåndkle
    • Stoppeklokke

    Gjær er en sopp som hjelper oss å heve deigen. Gjæren jobber best på et lunt sted, men det må ikke bli for varmt, da dør den.

    Hvorfor må deigen stå lunt?

    Gjær er en sopp som hjelper oss å heve deigen. Gjæren jobber best på et lunt sted, men det må ikke bli for varmt, da dør den.

  • Steg 13

    • Deigskraper
  • Steg 14

    • Stekebrett
    • Bakepapir
  • Steg 15

    • Kjøkkenhåndkle
    • Stoppeklokke
  • Steg 16

  • Steg 17

    • Pensel
    • Kopp

    Du kan også drysse over litt frø, f.eks. solsikkefrø eller sesamfrø.

    Smakstips!

    Du kan også drysse over litt frø, f.eks. solsikkefrø eller sesamfrø.

  • Steg 18

    • Stoppeklokke
  • Steg 19

    • Gryteunderlag
    • Rist
    • Grytekluter

    Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

    OK!
    Ferdig!
  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!