Hopp til hovedinnhold

Fine rundstykker

Supergode hjemmelagede rundstykker som du kan lage helt selv! Hvis du vil lage grove rundstykker, kan du bytte ut halvparten av melet med grovt sammalt hvetemel. Denne oppskriften gir ca. 8 rundstykker. 

vanskelighet middels
maskin
ovn
koke
nødvendige verktøy

Ingredienser

Denne oppskriften gir 1 porsjoner

  • smør 1 ss  
  • melk 2 dl  
  • gjær 0,5 pk  
  • hvetemel 5 dl  
  • salt 0,5 ts  
  • hvetemel til utbaking  
  • egg 1 stk.  

Utstyr

  • Liten kjele
  • Spiseskje
  • Desilitermål
  • Teskje
  • Kjøkkenmaskin
  • Eltekrok
  • Gaffel
  • Stoppeklokke
  • Slikkepott
  • Kjøkkenhåndkle
  • Deigskraper
  • Bakepapir
  • Stekebrett
  • Kopp
  • Pensel
  • Rist
  • Gryteunderlag
  • Grytekluter

Liste over oppskrifter

  • Kjennes den varm på huden?

    Hvis den kjennes for varm, kan du la den avkjøle seg litt.

    Husk å skru av platen!

  • Husk å skru av platen!

  • Har du ikke kjøkkenmaskin?

    Du kan også blande og elte for hånd. Pass på at det blir eltet godt, og spør gjerne en voksen dersom du syns det er vanskelig.

  • Lyst til å lage grove horn?

    Bytt ut halvparten av melet med sammalt hvete.

  • Er deigen ferdig?

    Du kan sjekke om deigen er ferdig eltet ved å ta en liten bit av deigen og dra den ut som en "tyggegummi". Hvis du klarer å dra til du nesten kan se gjennom deigen uten å lage hull, er deigen ferdig eltet.

  • Hvorfor må deigen stå lunt?

    Gjær er en sopp som hjelper oss å heve deigen. Gjæren jobber best på et lunt sted, men det må ikke bli for varmt, da dør den.

  • Lager du flere porsjoner?

    Selv om du skalerer opp oppskriften, er det ikke sikkert at du trenger mer en ett egg til pensling:)

  • Husk å ta tiden!

  • Husk å ta tiden!

  • Husk å skru av ovnen!

  • Husk å skru av ovnen!

  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

Andres meninger

Loading...

  • ,

    • MatStart

Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!