• Liten kjele
    • Spiseskje
    • Desilitermål
    • Teskje

    Kjennes den varm på huden?

    Hvis den kjennes for varm, kan du la den avkjøle seg litt.

    Husk å skru av platen!

  • Husk å skru av platen!

    • Kjøkkenmaskin
    • Eltekrok

    Har du ikke kjøkkenmaskin?

    Du kan også blande og elte for hånd. Pass på at det blir eltet godt, og spør gjerne en voksen dersom du syns det er vanskelig.

    • Gaffel
    • Desilitermål
    • Teskje

    Lyst til å lage grove horn?

    Bytt ut halvparten av melet med sammalt hvete.

    • Stoppeklokke
    • Slikkepott

    Er deigen ferdig?

    Du kan sjekke om deigen er ferdig eltet ved å ta en liten bit av deigen og dra den ut som en "tyggegummi". Hvis du klarer å dra til du nesten kan se gjennom deigen uten å lage hull, er deigen ferdig eltet.

    • Stoppeklokke
    • Kjøkkenhåndkle

    Hvorfor må deigen stå lunt?

    Gjær er en sopp som hjelper oss å heve deigen. Gjæren jobber best på et lunt sted, men det må ikke bli for varmt, da dør den.

    • Deigskraper
    • Bakepapir
    • Stekebrett
    • Stoppeklokke
    • Kjøkkenhåndkle
    • Kopp
    • Pensel

    Lager du flere porsjoner?

    Selv om du skalerer opp oppskriften, er det ikke sikkert at du trenger mer en ett egg til pensling:)

    • Stoppeklokke

    Husk å ta tiden!

  • Husk å ta tiden!

    • Rist
    • Gryteunderlag
    • Grytekluter

    Husk å skru av ovnen!

    Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

    OK!
    Ferdig!
  • Husk å skru av ovnen!

  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!