Alle liker muffins! Oppskriften tar litt tid å lage, men det betyr bare mer gøy på kjøkkenet! Oppskriften gir 8 stk muffins, og vi har beregnet 2 stykker til hver.
Denne oppskriften gir 4 porsjoner
Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.
Mål opp romtemperert smør.
Du trenger
Del smør i terninger og ha dem over i en bolle.
Mål opp sukker og ha i bollen.
Sett kontakten til håndmikseren i støpselet.
Legg en klut under bollen. Bland sammen smør og sukker med håndmikseren i 3 minutter. Da skal blandingen se ut slik som på bildet.
Knekk et egg i en kopp og ha det i bollen. Visp i et minutt. Knekk så et egg til, ha det i bollen og visp et minutt til.
Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.
Mål opp hvetemel i et målebeger og ha i bakepulver.
Bruk en sikt og sikt inn halvparten av melblandingen i bollen. Rør sammen.
Mål opp kefir og hell det i røren.
Sikt inn resten av melet.
Bland sammen.
Hakk sjokolade og ha det i en liten skål eller et målebeger.
Ha sjokolade i blandingen og vend forsiktig inn med en slikkepott.
Bruk 2 spiseskjeer til å ha blandingen i muffinsformene.
Sett stekebrettet inn i ovn og la steke i 20 minutter.
Husk å ta tiden!
Sett frem et gryteunderlag på benken. Bruk grytekluter, ta forsiktig stekeplaten ut av ovnen og sett den på gryterunderlaget. Husk at muffinsene er varme!
Husk å skru av ovnen!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din
Upassende innhold fjernes.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.