Steg 1

Steg

1

Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme. 

Steg 2

Steg

2

Mål opp romtemperert smør.

Du trenger

smør:
100 g
Steg 3

Steg

3

Del smør i terninger og ha dem over i en bolle. 

Steg 4

Steg

4

Mål opp sukker og ha i bollen.

Du trenger

sukker:
1 dl
Steg 5

Steg

5

Sett kontakten til håndmikseren i støpselet.

Steg 5

Steg

6

Legg en klut under bollen. Bland sammen smør og sukker med håndmikseren i 3 minutter. Da skal blandingen se ut slik som på bildet.

Steg 6

Steg

7

Knekk et egg i en kopp og ha det i bollen. Visp i et minutt. Knekk så et egg til, ha det i bollen og visp et minutt til. 

Du trenger

egg:
2 stk.

Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

Steg 7

Steg

8

Mål opp hvetemel i et målebeger og ha i bakepulver. 

Du trenger

hvetemel:
2,5 dl ,
bakepulver:
1 ts
Steg 8

Steg

9

Bruk en sikt og sikt inn halvparten av melblandingen i bollen. Rør sammen.

Steg 9

Steg

10

Mål opp kefir og hell det i røren. 

Du trenger

kefir:
1 dl , eller kulturmelk
Steg 10

Steg

11

Sikt inn resten av melet. 

Steg 11

Steg

12

Bland sammen. 

Steg 12

Steg

13

Hakk sjokolade og ha det i en liten skål eller et målebeger. 

Du trenger

mørk kokesjokolade:
1 pk
Steg 13

Steg

14

Ha sjokolade i blandingen og vend forsiktig inn med en slikkepott.

Steg 14

Steg

15

Bruk 2 spiseskjeer til å ha blandingen i muffinsformene.

Du trenger

muffinsform:
8 stk.
Steg 15

Steg

16

Sett stekebrettet inn i ovn og la steke i 20 minutter. 

Steg 16

Steg

17

Sett frem et gryteunderlag på benken. Bruk grytekluter, ta forsiktig stekeplaten ut av ovnen og sett den på gryterunderlaget. Husk at muffinsene er varme!