Vaniljepudding er supergodt og kjempeenkelt å lage. Kanskje du kan lage denne til familien som dessert en gang? Puddingen må stå kaldt i kjøleskapet i minst tre timer for å stivne. Bruk glass eller former til å ha puddingene i. Lager du fire porsjoner, trenger du fire glass.
Ha kaldt vann i en bolle og legg i gelatinplater. Dette skal du bruke senere i oppskriften.
Du trenger
Splitt en vaniljestang i to, skrap ut frøene og ha både frø og stang i en kjele.
Sett kjelen på en kokeplate. Mål opp fløte og sukker og ha i kjelen sammen med vaniljen.
Skru platen på middels varme og kok forsiktig opp blandingen. Rør i blandingen med en sleiv hele tiden.
Når det koker (bobler) kan du skyve kjelen vekk fra den varme platen og skru av varmen. Fisk ut vaniljestangen med sleiven og kast den.
Husk å skru av platen!
Klem vannet ut av gelatinplatene.
Ha gelatinplatene i kjelen og bruk sleiva til å blande det sammen.
1. Hell blandingen forsiktig over i litermålet. Litermål
1. Hell blandingen forsiktig over i desilitermålet.
Hell blandingen over i former/glass. Lager du fire porsjoner, trenger du fire glass. Det kan være lurt å sette formene eller glassene på et lite brett, slik at det blir lettere å bære dem til kjøleskapet etterpå. Husk at glassene er varme nå!
Sett glassene i kjøleskapet. De må stå kjølig i minst tre timer før de kan spises.
Nå skal du lage sjokoladesausen. Sett en liten kjele på platen. Mål opp fløte og ha i kjelen.
Skru platen på middels varme. Kok opp fløten. Trekk kjelen av platen når det koker (bobler). Rør hele tiden med sleiva.
Knekk sjokoladen i små biter og ha bitene i en bolle.
Hell fløten over sjokoladen.
Vent i tre minutter før du rører i blandingen med en sleiv.
Hell sjokoladesausen over i et målebeger eller en mugge det er lett å helle fra. La sausen avkjøle seg i kjøleskapet til vaniljepuddingen er klar.
Når vaniljepuddingene er klare kan du helle sausen over i glassene med vaniljepudding. Bruk gjerne en slikkepott for å få ut alt.
Pynt med bringebær og nyt desserten!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.