Ha kaldt vann i en bolle og legg i gelatinplater. Dette skal du bruke senere i oppskriften.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle

Steg

1

Ha kaldt vann i en bolle og legg i gelatinplater. Dette skal du bruke senere i oppskriften.

Du trenger
gelatinplater:
4 stk.
Splitt en vaniljestang i to, skrap ut frøene og ha både frø og stang i en kjele.
UTSTYR
  • Liten kniv
    Liten kniv
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Kjele
    Kjele

Steg

2

Splitt en vaniljestang i to, skrap ut frøene og ha både frø og stang i en kjele.

Du trenger
vaniljestang:
1 stk.
Sett kjelen på en kokeplate. Mål opp fløte og sukker og ha i kjelen sammen med vaniljen.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

3

Sett kjelen på en kokeplate. Mål opp fløte og sukker og ha i kjelen sammen med vaniljen.

Du trenger
kremfløte:
7 dl ,
sukker:
1 dl
Skru platen på middels varme og kok forsiktig opp blandingen. Rør i blandingen med en sleiv hele tiden.
UTSTYR
  • tresleiv
    Sleiv

Steg

4

Skru platen på middels varme og kok forsiktig opp blandingen. Rør i blandingen med en sleiv hele tiden.

Når det koker (bobler) kan du skyve kjelen vekk fra den varme platen og skru av varmen. Fisk ut vaniljestangen med sleiven og kast den.

Steg

5

Når det koker (bobler) kan du skyve kjelen vekk fra den varme platen og skru av varmen. Fisk ut vaniljestangen med sleiven og kast den.

Klem vannet ut av gelatinplatene.

Steg

6

Klem vannet ut av gelatinplatene.

Ha gelatinplatene i kjelen og bruk sleiva til å blande det sammen.

Steg

7

Ha gelatinplatene i kjelen og bruk sleiva til å blande det sammen.

1. Hell blandingen forsiktig over i litermålet. Litermål 1. Hell blandingen forsiktig over i desilitermålet.

Steg

8

1.       Hell blandingen forsiktig over i litermålet. Litermål

1.      Hell blandingen forsiktig over i desilitermålet.

Hell blandingen over i former/glass. Lager du fire porsjoner, trenger du fire glass. Det kan være lurt å sette formene eller glassene på et lite brett, slik at det blir lettere å bære dem til kjøleskapet etterpå. Husk at glassene er varme nå!
UTSTYR
  • Glass
    Glass

Steg

9

Hell blandingen over i former/glass. Lager du fire porsjoner, trenger du fire glass. Det kan være lurt å sette formene eller glassene på et lite brett, slik at det blir lettere å bære dem til kjøleskapet etterpå. Husk at glassene er varme nå! 

Sett glassene i kjøleskapet. De må stå kjølig i minst tre timer før de kan spises.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

10

Sett glassene i kjøleskapet. De må stå kjølig i minst tre timer før de kan spises.

Nå skal du lage sjokoladesausen. Sett en liten kjele på platen. Mål opp fløte og ha i kjelen.
UTSTYR
  • Kjele
    Kjele
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

11

Nå skal du lage sjokoladesausen. Sett en liten kjele på platen. Mål opp fløte og ha i kjelen.

Du trenger
kremfløte:
2 dl
Skru platen på middels varme. Kok opp fløten. Trekk kjelen av platen når det koker (bobler). Rør hele tiden med sleiva.

Steg

12

Skru platen på middels varme. Kok opp fløten. Trekk kjelen av platen når det koker (bobler). Rør hele tiden med sleiva.  

Knekk sjokoladen i små biter og ha bitene i en bolle.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle

Steg

13

Knekk sjokoladen i små biter og ha bitene i en bolle.

Du trenger
mørk kokesjokolade:
100 g
Hell fløten over sjokoladen.

Steg

14

Hell fløten over sjokoladen.

Vent i tre minutter før du rører i blandingen med en sleiv.
UTSTYR
  • tresleiv
    Sleiv

Steg

15

Vent i tre minutter før du rører i blandingen med en sleiv.

Hell sjokoladesausen over i et målebeger eller en mugge det er lett å helle fra. La sausen avkjøle seg i kjøleskapet til vaniljepuddingen er klar.
UTSTYR
  • Målebeger
    Målebeger

Steg

16

Hell sjokoladesausen over i et målebeger eller en mugge det er lett å helle fra. La sausen avkjøle seg i kjøleskapet til vaniljepuddingen er klar.

Når vaniljepuddingene er klare kan du helle sausen over i glassene med vaniljepudding. Bruk gjerne en slikkepott for å få ut alt.
UTSTYR
  • Slikkepott
    Slikkepott

Steg

17

Når vaniljepuddingene er klare kan du helle sausen over i glassene med vaniljepudding. Bruk gjerne en slikkepott for å få ut alt.

Pynt med bringebær og nyt desserten!

Steg

18

Pynt med bringebær og nyt desserten!

Du trenger
bringebær:
12 stk.