Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 180 °C. Bruk over- og undervarme.

Steg

1

Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 180 °C. Bruk over- og undervarme.

Mål opp smør.
UTSTYR
  • Kniv

Steg

2

Mål opp smør.

Du trenger

smør:
300 g
Ha smøret i en kjele. Skru stekeplaten på middels varme og la smøret smelte.
UTSTYR
  • Kjele

Steg

3

Ha smøret i en kjele. Skru stekeplaten på middels varme og la smøret smelte.

Når smøret har smeltet: Skru av platen og strekk kjelen til siden.

Steg

4

Når smøret har smeltet: Skru av platen og strekk kjelen til siden.

Mål opp hvetemel og sukker, og ha i en stor bolle.
UTSTYR
  • Desilitermål
  • Plastbolle

Steg

5

Mål opp hvetemel og sukker, og ha i en stor bolle.

Du trenger

hvetemel:
7 dl ,
sukker:
4 dl
Ha i kakaopulver, salt og natron i bollen. Rør blandingen litt sammen med skjeen.
UTSTYR
  • Teskje
  • Spiseskje

Steg

6

Ha i kakaopulver, salt og natron i bollen. Rør blandingen litt sammen med skjeen.

Du trenger

kakaopulver:
6 ss ,
salt:
1 ts ,
natron:
2 ts
Mål opp vann og ha i bollen.
UTSTYR
  • Desilitermål

Steg

7

Mål opp vann og ha i bollen.

Du trenger

vann:
3,5 dl
Ha smøret over i bollen.

Steg

8

Ha smøret over i bollen.

Ha rømmen i bollen.

Steg

9

Ha rømmen i bollen.

Du trenger

lettrømme:
1 beger
Bland sammen, slik at du får en jevn og fin røre.
UTSTYR
  • Slikkepott

Steg

10

Bland sammen, slik at du får en jevn og fin røre.

Knekk ett og ett egg i en kopp og ha i bollen.
UTSTYR
  • Kopp

Steg

11

Knekk ett og ett egg i en kopp og ha i bollen.

Du trenger

egg:
3 stk.

Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

Bland inn eggene, slik at du får en jevn og fin røre.

Steg

12

Bland inn eggene, slik at du får en jevn og fin røre.

Finn frem en liten langpanne, ca. 25x35 cm. Smør langpannen med litt smør. Smøret gjør at bakepapiret setter seg bedre fast.
UTSTYR
  • Liten langpanne
  • Pensel

Steg

13

Finn frem en liten langpanne, ca. 25x35 cm. Smør langpannen med litt smør. Smøret gjør at bakepapiret setter seg bedre fast.

Du trenger

smør:
til pensling
Dekk langpannen med bakepapir.
UTSTYR
  • Bakepapir
  • Saks

Steg

14

Dekk langpannen med bakepapir.

Hell røren i langpannen. Bruk slikkepotten til å få med alt fra bollen.

Steg

15

Hell røren i langpannen. Bruk slikkepotten til å få med alt fra bollen.

Sett en rist inn midt i ovnen.
UTSTYR
  • Rist

Steg

16

Sett en rist inn midt i ovnen.

Sett inn langpannen og stek i ca. 35 minutter.
UTSTYR
  • Stoppeklokke

Steg

17

Sett inn langpannen og stek i ca. 35 minutter.

Mens kaken er i ovnen, lag glasur: Mål opp smør, skjær det i små terninger og ha i en bolle. Mål opp melis og ha i bollen.
UTSTYR
  • Desilitermål
  • Kniv

Steg

18

Mens kaken er i ovnen, lag glasur: Mål opp smør, skjær det i små terninger og ha i en bolle. Mål opp melis og ha i bollen.

Du trenger

romtemperert smør:
100 g ,
melis:
5 dl
Ha i kakao og kaffe.
UTSTYR
  • Spiseskje

Steg

19

Ha i kakao og kaffe.

Du trenger

kakaopulver:
2 ss ,
(ferdiglaget) kaffe:
4 ss

Bland 1 ts pulverkaffe med 4 ss vann. Du kan også bare bruke vann.

Bland godt sammen med skjeen.

Steg

20

Bland godt sammen med skjeen.

Når det er gått 35 minutter: Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig. Stikk pinnen i midten av kaken, hvis det ikke fester seg noe til pinnen, er kaken ferdig. Hvis det kommer litt kakerøre på pinnen kan du la den stå 5 min til, og sjekke på nytt.
UTSTYR
  • Trepinne

Steg

21

Når det er gått 35 minutter: Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig. Stikk pinnen i midten av kaken, hvis det ikke fester seg noe til pinnen, er kaken ferdig. Hvis det kommer litt kakerøre på pinnen kan du la den stå 5 min til, og sjekke på nytt.

Bruk gryteklutene og ta forsiktig ut langpannen av ovnen. Sett den på gryteunderlaget og la kaken avkjøle seg.
UTSTYR
  • Gryteunderlag
  • Grytekluter

Steg

22

Bruk gryteklutene og ta forsiktig ut langpannen av ovnen. Sett den på gryteunderlaget og la kaken avkjøle seg.

Smør glassuren utover kaken.
UTSTYR
  • Slikkepott

Steg

23

Smør glassuren utover kaken.

Hvis du vil kan du toppe kaken med litt pynt, som for eksempel kokos, nonstop, seigmenn, revet sjokolade eller bær.

Steg

24

Hvis du vil kan du toppe kaken med litt pynt, som for eksempel kokos, nonstop, seigmenn, revet sjokolade eller bær.