Panna cotta er en italiensk dessert basert på fløte og vanilje. Desserten er lett å tilberede og smaker veldig godt. Server den med deilige friske bær. Den må stå kaldt i kjøleskapet i minst tre timer for å stivne. Bruk glass eller former til å ha puddingene i. Lager du seks porsjoner, trenger du seks glass.
Ha kaldt vann i en bolle og legg i gelatinplater. Dette skal du bruke senere i oppskriften.
Du trenger
Splitt en vaniljestang i to, skrap ut frøene og ha både frø og stang i en kjele.
Sett kjelen på en kokeplate. Mål opp fløte og sukker og ha i kjelen sammen med vanilje.
Skru platen på middels varme og kok forsiktig opp blandingen. Rør i blandingen med en sleiv hele tiden.
Når det koker (bobler) kan du skyve kjelen vekk fra den varme platen og skru av varmen. Fisk ut vaniljestangen med sleiven og kast den.
Husk å skru av platen!
Klem vannet ut av gelatinplatene.
Ha gelatinplatene i kjelen og bruk sleiva til å blande det sammen.
Hell blandingen forsiktig over i desilitermålet (det gjør det litt enklere å helle blandingen over i formene).
Hell blandingen over i former/glass. Lager du 6 porsjoner, trenger du 6 glass. Det kan være lurt å sette formene eller glassene på et lite brett, slik at det blir lettere å bære dem til kjøleskapet etterpå. Husk at glassene er varme nå!
Sett glassene i kjøleskapet. De må stå kjølig i minst tre timer før de kan spises. Men, de kan også lages 1-2 dager før du skal spise de.
Når panna cottaen er klar kan du toppe de med litt friske bær og eventuelt knuste pepperkaker.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.