Ha kaldt vann i en bolle og legg i gelatinplater. Dette skal du bruke senere i oppskriften.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle

Steg

1

Ha kaldt vann i en bolle og legg i gelatinplater. Dette skal du bruke senere i oppskriften.

Du trenger
gelatinplater:
4,5 stk.
Splitt en vaniljestang i to, skrap ut frøene og ha både frø og stang i en kjele.
UTSTYR
  • Liten kniv
    Liten kniv
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Kjele
    Kjele

Steg

2

Splitt en vaniljestang i to, skrap ut frøene og ha både frø og stang i en kjele.

Du trenger
vaniljestang:
1 stk.
Sett kjelen på en kokeplate. Mål opp fløte og sukker og ha i kjelen sammen med vanilje.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

3

Sett kjelen på en kokeplate. Mål opp fløte og sukker og ha i kjelen sammen med vanilje.

Du trenger
kremfløte:
7,5 dl ,
sukker:
1 dl
Skru platen på middels varme og kok forsiktig opp blandingen. Rør i blandingen med en sleiv hele tiden.
UTSTYR
  • tresleiv
    Sleiv

Steg

4

Skru platen på middels varme og kok forsiktig opp blandingen. Rør i blandingen med en sleiv hele tiden.

Når det koker (bobler) kan du skyve kjelen vekk fra den varme platen og skru av varmen. Fisk ut vaniljestangen med sleiven og kast den.

Steg

5

Når det koker (bobler) kan du skyve kjelen vekk fra den varme platen og skru av varmen. Fisk ut vaniljestangen med sleiven og kast den.

Klem vannet ut av gelatinplatene.

Steg

6

Klem vannet ut av gelatinplatene. 

Ha gelatinplatene i kjelen og bruk sleiva til å blande det sammen.

Steg

7

Ha gelatinplatene i kjelen og bruk sleiva til å blande det sammen. 

Hell blandingen forsiktig over i desilitermålet (det gjør det litt enklere å helle blandingen over i formene).

Steg

8

Hell blandingen forsiktig over i desilitermålet (det gjør det litt enklere å helle blandingen over i formene).

Hell blandingen over i former/glass. Lager du 6 porsjoner, trenger du 6 glass. Det kan være lurt å sette formene eller glassene på et lite brett, slik at det blir lettere å bære dem til kjøleskapet etterpå. Husk at glassene er varme nå!
UTSTYR
  • Glass
    Glass

Steg

9

Hell blandingen over i former/glass. Lager du 6 porsjoner, trenger du 6 glass. Det kan være lurt å sette formene eller glassene på et lite brett, slik at det blir lettere å bære dem til kjøleskapet etterpå. Husk at glassene er varme nå!

Sett glassene i kjøleskapet. De må stå kjølig i minst tre timer før de kan spises. Men, de kan også lages 1-2 dager før du skal spise de.

Steg

10

Sett glassene i kjøleskapet. De må stå kjølig i minst tre timer før de kan spises. Men, de kan også lages 1-2 dager før du skal spise de. 

Når panna cottaen er klar kan du toppe de med litt friske bær og eventuelt knuste pepperkaker.

Steg

11

Når panna cottaen er klar kan du toppe de med litt friske bær og eventuelt knuste pepperkaker.

Du trenger
bringebær:
1 pk ,
pepperkake:
6 stk.