Topp til bursdager eller Halloween! Morsomt å lage, og supergodt å spise! Bruk gjerne paprika med forskjellige farger, hvis du vil. Vi har fylt de med gulrot og sukkererter, men du kan også bruke andre grønnsaker. De søte paprika-hodene kan også spises :)
Denne oppskriften gir 4 porsjoner
Start med å lage dipp. Ha rømme i en bolle eller skål. Rens hvitløk ved å ta av det ytterste skallet, og riv hvitløken på et rivjern og ha i bollen med rømme.
Hakk gressløk, og ha i skålen. Du kan også smake til med litt salt og pepper, hvis du vil det.
Rør rundt og sett til side.
Finn frem paprika. Skjær av litt av bunnen, slik at de kan stå stødig oppreist. Skjær så av toppene på paprikaene og riv forsiktig ut innholdet.
Paprikakjøttet som er på toppene kan du skjære i tynne strimler.
Bruk en liten skarp kniv til å skjære ut øyne, nese og munn. Ta deg god tid her, og hold hånden godt unna der du skjærer, slik at du ikke skjærer deg i fingeren.
Skyll sukkererter og knaskegulrøtter. Fyll så mye grønnsaker du klarer i "hodene". Resten kan serveres i en skål eller på et lite fat ved siden av sammen med dippen.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din
Upassende innhold fjernes.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.