Kjempegode sjokoladekjeks som du kan gi bort i gave, eller spise selv. Oppskriften gir ca. 28 stk kjeks, og vi har beregnet 2 stykker til hver. Vi har laget dem med peanøtter, men du kan helt fint lage de uten nøtter hvis du er allergisk. Supergodt uansett!
Denne oppskriften gir 14 porsjoner
Mål opp smør.
Du trenger
Du kan også bruke margarin.
Skjær smøret i terninger og ha det i en bolle.
Mål opp sukker og brunt sukker, og ha i bollen.
Knekk ett og ett egg i en kopp, og bland dem godt inn i smørblandingen med en sleiv.
Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.
Mål opp hvetemel.
Mål opp vaniljesukker og natron, og ha det i målebegeret sammen med melet. Rør litt rund med teskjeen i målebegeret, slik at alt blander seg.
Hell melblandingen i bollen og bland godt.
Mål opp havregryn og ha i bollen.
Hakk sjokolade i små biter og ha i bollen.
Mål opp nøtter og ha i bollen.
Bland forsiktig sammen til du har en ganske fast, men klissete deig.
Du kan bytte ut peanøtter med andre nøtter som f.eks. hasselnøtter, og bruke nonstop eller kokesjokolade istedenfor melkesjokolade.
Del deigen i to.
Ha litt mel på benken og på hendene.
Ha den ene delen av deigen over på benken.
Dekk skjærefjølen med et bakepapir og ha det i nærheten. Rull deigen til en 4 cm tykk pølser (4 cm er omtrent like tykt som lengden på tommelen din). Gjør det samme med den andre delen av deigen.
Legg pølsene på skjærefjølen og sett dem i kjøleskapet i 30 minutter.
Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.
Skjær pølsene i ca. ½ cm tykke skiver (like tykke som pekefingeren din).
Legg dem på stekebrett med bakepapir, med 4 kjeks i hver rad.
Sett det første brettet med kjeks inn i ovnen og stek dem i 12 minutter.
Husk å ta tiden!
Sett et gryteunderlag og en rist på benken. Bruk grytekluter og ta forsiktig stekeplaten ut av ovnen. Sett platen på gryteunderlaget og la kjeksene avkjøle seg litt.
Sett inn det andre brettet med kjeks og stek dem i 12 minutter.
Legg kjeksene fra det første brettet over på risten etter noen minutter, og la dem bli helt kalde. Rydd bort stekeplaten, slik at du kan sette den neste stekeplaten på gryteunderlaget.
Når kjeksene er helt kalde, kan de oppbevares i en tett boks eller i et rent glass.
Bruk gryteklutene og ta forsiktig ut den andre stekeplaten av ovnen. Sett platen på gryteunderlaget og la kjeksene avkjøle seg litt. Legg dem over på risten etter noen minutter, og la dem bli helt kalde.
Husk å slå av ovnen!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din
Upassende innhold fjernes.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.