Steg 1

Steg

1

Mål opp smør. 

Du trenger

romtemperert smør:
150 g

Du kan også bruke margarin.

Steg2

Steg

2

Skjær smøret i terninger og ha det i en bolle. 

Steg 3

Steg

3

Mål opp sukker og brunt sukker, og ha i bollen. 

Du trenger

sukker:
1,5 dl ,
brunt sukker:
0,5 dl
Steg 4

Steg

4

Knekk ett og ett egg i en kopp, og bland dem godt inn i smørblandingen med en sleiv. 

Du trenger

egg:
3 stk.

Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

Steg 5

Steg

5

Mål opp hvetemel. 

Du trenger

hvetemel:
3 dl
Steg 6

Steg

6

Mål opp vaniljesukker og natron, og ha det i målebegeret sammen med melet. Rør litt rund med teskjeen i målebegeret, slik at alt blander seg.  

Du trenger

vaniljesukker:
2 ts ,
natron:
0,5 ts
Steg 7

Steg

7

Hell melblandingen i bollen og bland godt. 

Steg 8

Steg

8

Mål opp havregryn og ha i bollen.

Du trenger

lettkokte havregryn:
5 dl
Steg 9

Steg

9

Hakk sjokolade i små biter og ha i bollen. 

Du trenger

melkesjokolade:
1 plate á 100 g
Steg 10

Steg

10

Mål opp nøtter og ha i bollen.

Du trenger

salte peanøtter:
2 dl
Steg 11

Steg

11

Bland forsiktig sammen til du har en ganske fast, men klissete deig.

Du kan bytte ut peanøtter med andre nøtter som f.eks. hasselnøtter, og bruke nonstop eller kokesjokolade istedenfor melkesjokolade.

Steg 12

Steg

12

Del deigen i to.

Steg 13

Steg

13

Ha litt mel på benken og på hendene.

Du trenger

hvetemel:
til utbaking
Steg 14

Steg

14

Ha den ene delen av deigen over på benken.

Steg 15

Steg

15

Dekk skjærefjølen med et bakepapir og ha det i nærheten. Rull deigen til en 4 cm tykk pølser (4 cm er omtrent like tykt som lengden på tommelen din). Gjør det samme med den andre delen av deigen. 

Steg 16

Steg

16

Legg pølsene på skjærefjølen og sett dem i kjøleskapet i 30 minutter. 

Steg 17

Steg

17

Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.

Steg 18

Steg

18

Skjær pølsene i ca. ½ cm tykke skiver (like tykke som pekefingeren din). 

Steg 19

Steg

19

Legg dem på stekebrett med bakepapir, med 4 kjeks i hver rad.

Steg 20

Steg

20

Sett det første brettet med kjeks inn i ovnen og stek dem i 12 minutter. 

Steg 21

Steg

21

Sett et gryteunderlag og en rist på benken. Bruk grytekluter og ta forsiktig stekeplaten ut av ovnen. Sett platen på gryteunderlaget og la kjeksene avkjøle seg litt. 

Steg 22

Steg

22

Sett inn det andre brettet med kjeks og stek dem i 12 minutter. 

Steg 23

Steg

23

Legg kjeksene fra det første brettet over på risten etter noen minutter, og la dem bli helt kalde. Rydd bort stekeplaten, slik at du kan sette den neste stekeplaten på 
gryteunderlaget.

Når kjeksene er helt kalde, kan de oppbevares i en tett boks eller i et rent glass.

Steg 24

Steg

24

Bruk gryteklutene og ta forsiktig ut den andre stekeplaten av ovnen. Sett platen på gryteunderlaget og la kjeksene avkjøle seg litt. Legg dem over på risten etter noen minutter, og la dem bli helt kalde.