Bollesnurrer

Deigen skal du tvinne rundt kremmerhus, slik at de blir formet som kjegler. For å lage kremmerhusene har vi brukt stive ark (papp eller kartong i A5 størrelse), som vi har pakket inn i aluminiumsfolie. Fyll snurrene med iskrem eller pisket krem og topp gjerne med drysset melis, syltetøy, strøssel, frukt eller bær. Alle råvarer bør være romtempererte. Det betyr at melk, egg og smør bør stå i romtemperatur en god stund før du begynner.

vanskelig
53 meninger
maskin
ovn

Ingredienser

Denne oppskriften gir 6 porsjoner

  • hvetemel Steg 2: 7 dl   Steg 11: 0,5 ss  
  • sukker 1 dl  
  • tørrgjær, for søte deiger 4 ts  
  • malt kardemomme 0,5 ts  
  • bakepulver 1 ts  
  • romtemperert melk 2 dl  
  • romtemperert egg Steg 6: 1 stk   Steg 25: 1 stk  
  • romtemperert smør 75 g  
  • stive ark (papp eller kartong) 6 stk , i A5-størrelse  
  • matolje til pensling  

Utstyr

  • Kjøkkenmaskin
  • Eltekrok
  • Desilitermål
  • Teskje
  • Kopp
  • Stoppeklokke
  • Kniv
  • Tallerken
  • Deigskraper
  • Spiseskje
  • Kjøkkenhåndkle
  • Teip
  • Aluminiumsfolie
  • Bolle
  • Pensel
  • Stekebrett
  • Bakepapir
  • Rist
  • Gryteunderlag
  • Grytekluter

  • Eggeskall i koppen?

    Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

  • Har du ikke kjøkkenmaskin?

    Du kan også elte for hånd. Pass på at det blir eltet godt, og spør gjerne en voksen dersom du syns det er vanskelig.

  • Har du ikke smør?

    Du kan også bruke margarin, men da er det viktig at du bruker margarin som kan brukes til baking.

  • Er deigen ferdig?

    Du kan sjekke om deigen er ferdig eltet ved å ta en liten bit av deigen og dra den ut som en "tyggegummi". Hvis du klarer å dra til du nesten kan se gjennom deigen uten å lage hull, er deigen ferdig eltet.

  • Hvorfor må deigen stå lunt?

    Gjær er en sopp som hjelper oss å heve deigen. Gjæren jobber best på et lunt sted, men det må ikke bli for varmt, da dør den.

  • Har du metallkremmerhus?

    Du kan også bruke de.

  • Tips

    Legg gjerne litt plast eller et fuktig håndkle over deigen som ligger på vent.

  • Husk å ta tiden!

  • Husk å ta tiden!

  • Husk å skru av ovnen!

  • Husk å skru av ovnen!

  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

Skriv din mening

Andres meninger

Fortell andre hva du mener om oppskriften
Hva synes du om oppskriften?

Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din

Upassende innhold fjernes.