Har du smakt is med banan og kokos før? Det er skikkelig digg! Sitron gir den en litt frisk smak. Hvis du har fryst banan i fryseren, går det enda kjappere!
Skrell banan og kast skallet. Del bananen i tynne skiver og legg på en tallerken.
Du trenger
Sett tallerkenen i fryseren i ca. 60 minutter eller til de er blitt harde.
Vask sitronen. Skjær av den mengden sitron du trenger.
Ha litt såpe på sitronen og skrubb den i vann, da får du vasket den skikkelig.
Bruk et rivjern og riv av sitronskallet. Riv bare den gule delen av skallet, da det hvite har en bitter smak. Ha sitronskallet i blanderen.
Del sitronen i mindre biter.
Press ut saften av sitronen i blenderen. Hold hånden din under sitronen når du presser, slik at steinene faller i hånden din og ikke ned i blenderen.
Mål opp kokosmelk og ha i blenderen. Her kan du enten bruke tynn kokosmelk eller tykk kokoskrem.
Ha de frosne bananbitene i blenderen og sett på lokket. Sjekk at lokket sitter godt på, slik at det ikke løsner når du setter i gang blenderen!
Har du husket å sette lokket på blenderen skikkelig?
Sett stikkontakten til blenderen i støpselet.
Hold en hånd på lokket og skru på blenderen med den andre hånden. La den stå på til du får en «glatt» masse.
Husk å ta ut stikkontakten til blenderen!
Server i små skåler eller kopper og pynt med sitronskall hvis du vil. Hvis du ikke skal spise den med en gang kan du helle isen i en form og sette i fryseren. La den da stå i kjøleskapet litt før du skal servere den, slik at den ikke er for hard.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.