Skrell banan og kast skallet. Del bananen i tynne skiver og legg på en tallerken.
UTSTYR
  • Kokkekniv
    Kokkekniv
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Tallerken
    Tallerken

Steg

1

Skrell banan og kast skallet. Del bananen i tynne skiver og legg på en tallerken.

Du trenger
banan:
2 stk.
Sett tallerkenen i fryseren i ca. 60 minutter eller til de er blitt harde.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

2

Sett tallerkenen i fryseren i ca. 60 minutter eller til de er blitt harde.

Vask sitronen. Skjær av den mengden sitron du trenger.

Steg

3

Vask sitronen. Skjær av den mengden sitron du trenger.

Du trenger
sitron:
0,5 stk.

Ha litt såpe på sitronen og skrubb den i vann, da får du vasket den skikkelig.

Bruk et rivjern og riv av sitronskallet. Riv bare den gule delen av skallet, da det hvite har en bitter smak. Ha sitronskallet i blanderen.
UTSTYR
  • Rivjern
    Rivjern
  • Blender
    Blender

Steg

4

Bruk et rivjern og riv av sitronskallet. Riv bare den gule delen av skallet, da det hvite har en bitter smak. Ha sitronskallet i blanderen.

Del sitronen i mindre biter.

Steg

5

Del sitronen i mindre biter.

Press ut saften av sitronen i blenderen. Hold hånden din under sitronen når du presser, slik at steinene faller i hånden din og ikke ned i blenderen.

Steg

6

Press ut saften av sitronen i blenderen. Hold hånden din under sitronen når du presser, slik at steinene faller i hånden din og ikke ned i blenderen.

Mål opp kokosmelk og ha i blenderen. Her kan du enten bruke tynn kokosmelk eller tykk kokoskrem.

Steg

7

Mål opp kokosmelk og ha i blenderen. Her kan du enten bruke tynn kokosmelk eller tykk kokoskrem.

Du trenger
kokosmelk:
2 ss
Ha de frosne bananbitene i blenderen og sett på lokket. Sjekk at lokket sitter godt på, slik at det ikke løsner når du setter i gang blenderen!

Steg

8

Ha de frosne bananbitene i blenderen og sett på lokket. Sjekk at lokket sitter godt på, slik at det ikke løsner når du setter i gang blenderen!

Sett stikkontakten til blenderen i støpselet.

Steg

9

Sett stikkontakten til blenderen i støpselet.

Hold en hånd på lokket og skru på blenderen med den andre hånden. La den stå på til du får en «glatt» masse.

Steg

10

Hold en hånd på lokket og skru på blenderen med den andre hånden. La den stå på til du får en «glatt» masse.

Server i små skåler eller kopper og pynt med sitronskall hvis du vil. Hvis du ikke skal spise den med en gang kan du helle isen i en form og sette i fryseren. La den da stå i kjøleskapet litt før du skal servere den, slik at den ikke er for hard.

Steg

11

Server i små skåler eller kopper og pynt med sitronskall hvis du vil. Hvis du ikke skal spise den med en gang kan du helle isen i en form og sette i fryseren. La den da stå i kjøleskapet litt før du skal servere den, slik at den ikke er for hard.