Scones med eple og kanel

Scones smaker utrolig godt til frokost, spesielt i helgene da du kanskje har litt ekstra god tid. Du kan også bytte ut eple og kanel med gulrot - da blir de også kjempegode å servere til lunsj sammen med en god suppe. Ta gjerne med deg søsken eller venner og lag disse saftige sconesene med revet eple og kanel. Husk at de du får til overs er supre å ha på lur i fryseren!

ovn
koke

Ingredienser

Denne oppskriften gir 14 porsjoner

  • hvetemel 5 dl  
  • fin sammalt rug 2 dl  
  • lettkokte havregryn 2 dl  
  • bakepulver 4 ts  
  • malt kanel 0,5 ts  
  • rødt eple 1 stk.  
  • melk 3 dl  
  • smør 50 g  
  • hvetemel til utbaking  
  • mandler til pynt  

Utstyr

  • Plastbolle
  • Desilitermål
  • Teskje
  • Rivjern
  • Tresleiv
  • Kniv
  • Liten kjele
  • Slikkepott
  • Pepperkakeformer
  • Stekebrett
  • Bakepapir
  • Stoppeklokke
  • Rist
  • Grytekluter

  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

Andres meninger

Skriv din mening Vi sjekker kommentarer og svarer på spørsmål mellom kl 9-15
Fortell andre hva du mener om oppskriften
Hva synes du om oppskriften?

Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din

Upassende innhold fjernes.