Scones smaker utrolig godt til frokost, spesielt i helgene da du kanskje har litt ekstra god tid. Du kan også bytte ut eple og kanel med gulrot - da blir de også kjempegode å servere til lunsj sammen med en god suppe. Ta gjerne med deg søsken eller venner og lag disse saftige sconesene med revet eple og kanel. Husk at de du får til overs er supre å ha på lur i fryseren!
Denne oppskriften gir 14 porsjoner
Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 220 °C. Bruk over- og undervarme.
Mål opp hvetemel, sammalt rug og havregryn, og ha det i en stor bolle.
Du trenger
Mål opp bakepulver og kanel, og ha det i bollen.
Skyll eple. Riv eplet på et grovt rivjern. Her kan du bruke den epletypen du har hjemme.
Ha revet eple i bollen og rør blandingen sammen med en sleiv.
Mål opp melk, og ha det i bollen med resten av ingrediensene. Bland litt sammen med en sleiv.
Mål opp smør og ha smøret i en liten kjele. Skru stekeplaten på middels varme og la smøret smelte.
Ta kjelen av platen og ha det smeltede smøret over i bollen.
Bruk sleiven og bland godt, til du får en seig deig.
Strø litt mel på benken. Ha deigen over på benken. Skrap ut all deigen med en slikkepott.
Strø litt mel oppå deigen, og klapp den ut til en rund form som er cirka 2 cm tykk.
Bruk pepperkakeformer eller et glass og stikk ut sconsene. Legg dem over på et stekebrett med bakepapir.
Ta deigrestene og form dem sammen igjen til en deig. Klapp den ut på nytt og stikk ut flere scones. Fortsett til du er tom for deig.
Pynt med mandler på midten av sconsene, og trykk dem litt ned. Legger du to mandler ved siden av hverandre blir det til små hjerter.
Sett stekebrettet inn midt i ovnen og stek i 15 minutter.
Finn frem en rist eller et gryteunderlag. Bruk grytekluter og ta sconsene ut av ovnen. Legg de over på risten til de er avkjølt.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.