Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 220 °C. Bruk over- og undervarme.

Steg

1

Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 220 °C. Bruk over- og undervarme.

Mål opp hvetemel, sammalt rug og havregryn, og ha det i en stor bolle.
UTSTYR
  • Plastbolle
    Plastbolle
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

2

Mål opp hvetemel, sammalt rug og havregryn, og ha det i en stor bolle.

Du trenger
hvetemel:
5 dl ,
fin sammalt rug:
2 dl ,
lettkokte havregryn:
2 dl
Mål opp bakepulver og kanel, og ha det i bollen.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje

Steg

3

Mål opp bakepulver og kanel, og ha det i bollen.

Du trenger
bakepulver:
4 ts ,
malt kanel:
0,5 ts
Skyll eple. Riv eplet på et grovt rivjern. Her kan du bruke den epletypen du har hjemme.
UTSTYR
  • Rivjern
    Rivjern

Steg

4

Skyll eple. Riv eplet på et grovt rivjern. Her kan du bruke den epletypen du har hjemme.

Du trenger
rødt eple:
1 stk.
Ha revet eple i bollen og rør blandingen sammen med en sleiv.
UTSTYR
  • Tresleiv
    Tresleiv

Steg

5

Ha revet eple i bollen og rør blandingen sammen med en sleiv.

Mål opp melk, og ha det i bollen med resten av ingrediensene. Bland litt sammen med en sleiv.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

6

Mål opp melk, og ha det i bollen med resten av ingrediensene. Bland litt sammen med en sleiv.

Du trenger
melk:
3 dl
Mål opp smør og ha smøret i en liten kjele. Skru stekeplaten på middels varme og la smøret smelte.
UTSTYR
  • Kniv
    Kniv
  • Liten kjele
    Liten kjele

Steg

7

Mål opp smør og ha smøret i en liten kjele. Skru stekeplaten på middels varme og la smøret smelte.

Du trenger
smør:
50 g
Ta kjelen av platen og ha det smeltede smøret over i bollen.

Steg

8

Ta kjelen av platen og ha det smeltede smøret over i bollen.

Bruk sleiven og bland godt, til du får en seig deig.

Steg

9

Bruk sleiven og bland godt, til du får en seig deig.

Strø litt mel på benken. Ha deigen over på benken. Skrap ut all deigen med en slikkepott.
UTSTYR
  • Slikkepott
    Slikkepott

Steg

10

Strø litt mel på benken. Ha deigen over på benken. Skrap ut all deigen med en slikkepott.

Du trenger
hvetemel:
til utbaking
Strø litt mel oppå deigen, og klapp den ut til en rund form som er cirka 2 cm tykk.

Steg

11

Strø litt mel oppå deigen, og klapp den ut til en rund form som er cirka 2 cm tykk.

Bruk pepperkakeformer eller et glass og stikk ut sconsene. Legg dem over på et stekebrett med bakepapir.
UTSTYR
  • Pepperkakeformer
    Pepperkakeformer
  • Langpanne
    Stekebrett
  • Bakepapir
    Bakepapir

Steg

12

Bruk pepperkakeformer eller et glass og stikk ut sconsene. Legg dem over på et stekebrett med bakepapir.

Ta deigrestene og form dem sammen igjen til en deig. Klapp den ut på nytt og stikk ut flere scones. Fortsett til du er tom for deig.

Steg

13

Ta deigrestene og form dem sammen igjen til en deig. Klapp den ut på nytt og stikk ut flere scones. Fortsett til du er tom for deig.

Pynt med mandler på midten av sconsene, og trykk dem litt ned. Legger du to mandler ved siden av hverandre blir det til små hjerter.

Steg

14

Pynt med mandler på midten av sconsene, og trykk dem litt ned. Legger du to mandler ved siden av hverandre blir det til små hjerter.

Du trenger
mandler:
til pynt
Sett stekebrettet inn midt i ovnen og stek i 15 minutter.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

15

Sett stekebrettet inn midt i ovnen og stek i 15 minutter.

Finn frem en rist eller et gryteunderlag. Bruk grytekluter og ta sconsene ut av ovnen. Legg de over på risten til de er avkjølt.
UTSTYR
  • Rist
    Rist
  • Grytekluter
    Grytekluter

Steg

16

Finn frem en rist eller et gryteunderlag. Bruk grytekluter og ta sconsene ut av ovnen. Legg de over på risten til de er avkjølt.